10.11.2017 | Filip Lefenda | Aktuální zprávy

Předehrávka 16. kola: Opava zajíždí k derby do Vítkovic, naladí se na vítěznou vlnu?

Foto: mfkv.cz
Praha – Reprezentační přestávku vyplní předehrávka 16. kola, kterou obstarají týmy Vítkovic a Opavy. Domácím se proti nedalekému soupeři nedaří, s koncem podzimu však nabírají skvělou formu. To Opava prohrála poslední dvě venkovní utkání a potřebuje v boji o postup nutně bodovat. Duel je na programu v pátek 10. listopadu a začne v 17 hodin.

Favoritem utkání je v tabulce třetí Opava. Slezané chtějí postoupit do nejvyšší soutěže, v posledních venkovních zápasech na půdě konkurentů z Českých Budějovic a Příbrami ovšem neuspěli, a tak už si další zaváhání nemohou příliš dovolit. Obzvláště, pokud jde o celek z opačného konce tabulky. „Momentálně jsme největším soupeřem sami sobě. Drtí nás individuální výpadky v defenzivní činnosti. Pokud chceme uspět, musíme hrát koncentrovaně celé utkání,“ ví dobře trenér Opavy Roman Skuhravý.

Vítkovice se na druhou stranu zvedají. Tým, jenž deset kol nevyhrál, převzal kouč Ludevít Grmela, aby s ním ihned získal za tři zápasy devět bodů. Sérii Ostravanů utnul až v minulém kole favorizovaný Hradec Králové. V domácím prostředí ale chtějí třinácté Vítkovice potrápit každého favorita.

Proti Opavě se jim ale nedaří. Zkraje sezóny vyhrál Slezský FC na domácí půdě vysoko 6:2, s Vítkovicemi pak v soutěžních i přátelských zápasech neprohrál už devět duelů v řadě, přičemž hned v osmi případech Opava vyhrála a jen jednou se zrodila remíza. „Je pravda, že v poslední době s nimi zrovna pozitivní bilanci nemáme. Ale je to derby, navíc hrajeme doma, takže si myslím, že do toho zápasu můžeme jít s otevřeným hledím,“ nebojí se konfrontace vítkovický útočník Vladimír Mišinský.

Zápas, kterým si oba soupeři během reprezentační přestávky předehrají 16. kolo, startuje v pátek 10. listopadu od 17 hodin. Z pozice hlavního rozhodčího jej bude řídit Pavel Orel, na čarách mu budou asistovat Zdeněk Dobrovolný a Michal Pfeifer.

64' Mišinský
45' Jursa
67' Žídek
39' Urbančok
57' Motyčka
72' Twardzik
80' Dramé
41' Zavadil
78' Simerský
Sestavy
Květon – Prajza, Kotouč, Dramé, Hýbl – Urbančok, Motyčka, Twardzik, Vasiljev (82. Matěj) – Mišinský (89. Ožvolda), Mrázek
Na lavičce: Nemrava, Honiš, Bzirský, Szotkowski
Trenér: Ludevít Grmela
Šrom – Simerský, Schaffartzik, Žídek – Kuzmanović, Zavadil, Kayamba (85. Jurečka), Jursa, Zapalač (89. Stříž) – Smola, Puškáč (73. Hrabina)
Na lavičce: Lasák, Čelůstka, Radič, Mozol
Trenér: Roman Skuhravý
Rozhodčí: Orel – Dobrovolný, Pfeifer • Stadion: Městský stadion Ostrava-Vítkovice • Diváci: 1237