18.11.2017 | Filip Lefenda | Zápas

Bitva o čelo tabulky skončila smírně, Třinec remizoval s Budějovicemi 1:1

Foto: Pavel Kacerovský (dynamocb.cz)
Třinec – Na páteční výhru Opavy mohli v sobotu dopoledne zareagovat pronásledovatelé z Třince a Českých Budějovic, ti se však rozešli remízou. Dynamo šlo krátce po hodině hry do vedení, to mu ale vydrželo jen tři minuty. V závěru mohly tři body urvat na svou stranu oba týmy, byť aktivnější byl přeci jen Třinec, na výsledku už se ale nic nezměnilo. Domácí jsou tak po utkání na druhé pozici se ztrátou jednoho bodu na Opavu, České Budějovice jsou o dva body zpět na třetí příčce. Oba sobotní soupeři však mají ještě jeden podzimní zápas k dobru.
66' Kateřiňák
63' Mashike Sukisa
42' Ižvolt
61' Šumbera
70' Řezáč
Sestavy
Paleček – Ilko, M. Čelůstka, Reintam, Bedecs, Janoščín – Ižvolt (90+1. Hošek), R. Vaněk I., Kateřiňák, Šumbera – Juřena (78. Dedič)
Na lavičce: Adamuška, Velner, Janošík, Joukl, Masař
Trenér: Jiří Neček
Staněk – Řezáč, Kladrubský, P. Novák, Pouček – Wermke, Javorek, Čavoš, Pešek – Mashike Sukisa (90. Kadula), Táborský
Na lavičce: Křížek, Havel, Helešic, Benát, Hála, Moravec
Trenér: David Horejš
Rozhodčí: Berka – Kříž, Fišer • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Diváci: 1577

Komentář

Úvod utkání se nesl v opatrném duchu, po nezáživných pětadvaceti minutách se však oba celky v krátkém sledu pořádně přihlásily o slovo. Nejprve se sám před domácím brankářem Palečkem zjevil Čavoš, který poslal balon do tyče. Posléze se hra rychle přesunula k protější bráně, kde mohl skóre po zpětně Ilkově přihrávce otevřít třinecký Šumbera, jeho střelu letící do brány ale vyrazil jeden z hostujících hráčů.

Následující minuty patřily opticky Slezanům, ti se ale k další vážnější možnosti v bojovné první půli propracovat nedokázali. A příliš útočné fotbalové kvality nepředvedli koneckonců ani hosté.

Druhý poločas začal zostra. Jen po pár vteřinách se Šumbera šikovně zbavil bránícího Řezáče a jeho střílený centr napálil jen těsně vedle Staňkovy svatyně Ižvolt. 

Krátce po hodině hry udeřilo na druhé straně. Dynamo rozehrálo v 63. minutě akci po pravé straně, Javorek poslal balon na vzdálenější tyč. Tam si na něj doběhl pozorný Elvis Mashike Sukisa a trefou do opuštěné branky poslal Jihočechy do vedení.

To ale hostům vydrželo jen tři minuty, domácí se totiž vytasili s rychlou odpovědí. Do míče se zpoza vápna opřel Jiří Kateřiňák a přesnou ranou k levé tyčce srovnal na 1:1.

Slezanům byl bod očividně málo, Třinečtí hýřili aktivitou a svého soupeře s blížícím se koncem přehrávali. Dynamo přesto z ojedinělé akce v 84. minutě zahrozilo. Po centru z pravé strany se do míče opřel Pešek a Paleček musel předvést pozorný zákrok. Stejný hráč se vzápětí dostal k míči ještě jednou a jeho lob skončil na břevnu.

Závěr ale přeci jen patřil domácím, kteří Budějovice zatlačili na jejich půlce. Tři minuty před koncem čisté hrací doby se na hranici vápna otočil střídající Dedič a krásnou střelou k pravé tyči pořádně protáhl Staňka. V nastaveném čase pak Dedič vybídl přihrávkou ke skórování Ilka, ten ale poslal prudkou ránu pouze nad horní tyč.

V Třinci se tak body před sympatickou návštěvou dělily. Na stadion Rudolfa Labaje zavítalo téměř šestnáct stovek diváků.