19.11.2017 | Radek Barkman | Zápas

V duelu dvou tápajících týmů uspěla pod žižkovským vysílačem Vlašim

Foto: František Borek (fkvz.cz)
Praha – Fotbalisté Vlašimi ukončili v neděli pod žižkovským vysílačem několik sérií. Dokázali totiž po dlouhé době uspět venku a navíc si po několika týdnech připsali cenný tříbodový zisk. Žižkovská podzimní mizérie naopak pokračuje. Jediný gól v samotném závěru vsítil Pavel Vyhnal.
bez branek
90' Vyhnal
29' Šandera
52' Toml
68' Čermák
24' Wiesner
70' Piško
90' Vyhnal
Sestavy
Hrubeš – Šandera, Toml, Mareš, Hašek – Kodeš, Čermák – Galuška (67. Jelínek), Podrazký (58. Musa), Pardubský – Engelmann (85. Hurka)
Na lavičce: Řehák, Švejdík, Pavlata, Volek
Trenér: Bohuslav Pilný
Nguyen – Wiesner, Piško, Štochl, Tusjak – Plachý (86. Dudl), Mara, Skopec, Vodháněl (90+1. Jeslínek) – Hadaščok (74. Fotr), Vyhnal
Na lavičce: Beník, Penc, De Paula Medeiros, Janda
Trenér: Petr Havlíček
Rozhodčí: Proske – Novák, Lakomý • Stadion: Seifertova ulice • Diváci: 848

Komentář

První poločas nabízel fotbal odpovídající úrovni divize. Oba týmy se dopředu nikterak nehnaly, jejich útočné akce se tříštily před pokutovým územím a jednoznačně dominovaly nepřesnosti. Za zmínku tak stály pouze dvě situace. Nejprve se do náznaku šance dostal ve vápně po centru z levé strany Podrazký, ale nedokázal tísněný zakončit lépe. Na druhé straně načasoval Hadaščok přihrávku pro Vyhnala, ale toho vychytal Hrubeš.

Mírnou změnu tempa přinesl druhý poločas zápasu. Vlašim byla přece jenom nebezpečnější a díky dobré práci Mary se jí otevíraly pozice pro střelbu ze střední vzdálenosti. Vyložené šance se však rodily po málu. Pokus Tusjaka po odraženém míči na hranici vápna letěl jen nad branku Hrubeše.

Až poslední desetiminutovka zatraktivnila podívanou. Nejprve měl obrovskou šanci po nabídce od Engelmanna unikající Petar Musa, ale z levé strany si na Nguyena nepřišel. Na druhé straně se pak po standardní situaci objevil zcela sám ve vápně Piško, ale v pádu nijak Hrubeše nepostrašil. 

Všechny body ale nakonec přece jen putovaly do Vlašimi. Hašek ztratil míč před pokutovým územím a po rychlé akci podpořené centrem z pravé strany zakončoval zblízka přesně Pavel Vyhnal. Více se už nestalo, po závěrečném hvizdu propuklo v ochozech zklamání domácích příznivců.