22.11.2017 | Zdeněk Kamínek ml. | Rozhovory

Musíme se zaměřit na osobní zodpovědnost, ví ústecký Miskovič

Foto: fkusti.cz
Ústí nad Labem – Ani střídající Jiří Miskovič nedokázal nalézt recept na defenzivu Frýdku-Místku. Rodák z Havířova měl největší šanci v padesáté šesté minutě, ale jak sám přiznal, po nahrávce Martina Jindráčka doslova zavřel oči. Poslední Frýdek-Místek se díky brance Petra Literáka v závěru utkání 15. kola Fortuna národní ligy dotáhl na předposlední Ústí nad Labem na rozdíl jediného bodu. Podle slov ústeckého záložníka je třeba zaměřit se na osobní zodpovědnost a bránění standardních situací.

Jak byste zhodnotil páteční střetnutí s Frýdkem-Místkem?
Jednalo se o souboj předposledního s posledním celkem tabulky, tomu asi fotbal odpovídal. My i soupeř jsme si vytvořili nějaké šance, Frýdek-Místek rozhodl o své výhře gólem ze standardní situace. Pokud góly nedáme, nemůžeme na vítězství pomýšlet. Se ziskem tří bodů jsme počítali, chtěli jsme se vzdálit úplnému dnu soutěžní tabulky a jet klidnější do Sokolova. Opak je bohužel pravdou.

Jiří Miskovič

Tým: FK Ústí nad Labem
Narozen: 20.08.1993
Pozice: Záložník
Výška: 179 cm
Váha: 67 kg
Předchozí působiště: Sparta Praha

Po přestávce jste nastupoval na hrací plochu jako „žolík“ Aleše Křečka, který nebyl s nasazením a herním výkonem týmu spokojen. Jaké pokyny vám naordinoval trenér před střídáním?
Trenér řekl, ať hru trochu rozhýbu a podržím více balón, protože jsme hráli hodně zbrkle. Šance jsem měl, ale bohužel ani v padesáté šesté minutě jsem se nedokázal prosadit. Po přihrávce Martina Jindráčka jsem zavřel oči a nezakončil tak, jak jsem chtěl. Měl jsem balón poslat na přední tyč.

Situace v tabulce se nyní zkomplikovala, když Frýdek-Místek se k vám dotáhl na rozdíl bodu…
Musíme dát hlavy dohromady a vyhrát. To je jediné, ale na druhou stranu můžeme dvakrát nebo třikrát zvítězit a jsme téměř uprostřed tabulky. Nijak černě bych to zatím neviděl.

Zaznělo v kabině před pátečním zápasem, že se jedná o povinné tři body?
Trenér nám říkal, že je to pouze fotbal a nejde o život. My ale věděli, že vyhrát musíme a měli jsme to v hlavách. Podali jsme výkon, jaký jsme podali, pořádně jsme si nenahráli ani nezpracovali balón. Když bychom se z pár šancí alespoň jednou prosadili, věřím tomu, že by to Frýdek-Místek položilo.

Nesvazovala vás psychicky situace v soutěžní tabulce?
Mě osobně ne, nevím, jak ostatní kluky. Trenér neustále opakoval, že jsou i horší věci a nechtěl, abychom si připouštěli, že je na nás nějaký tlak a svazovalo nás to. Mysleli jsme si, že zápasem s Olympií Praha přišel zlom, ale ani tři góly z venku jsme nyní nepotvrdili. Odčinit musíme vše v odvetě se Sokolovem, kde nás čeká těžké utkání.

Pod novými trenéry jste za tři duely okusili remízu, výhru i prohru a získali čtyři body. V čem jsou jiné tréninky pod Alešem Křečkem a Jurajem Šimurkou?
Tréninky jsou více taktické. Trenér nám říká, kde máme běhat, pohybovat se a ví, co chce s námi hrát. To nám podle mého názoru chybělo, a proto jsme v tabulce téměř na dně. Musíme se zaměřit na osobní zodpovědnost a bránění standardních situací. O individuálních chybách se bavíme, ale zřejmě to nepomáhá. Trenér nám dává hodně do hlavy i mentální stránku. Není příjemné, když na nás diváci řvou a pískají. My špatné výsledky neděláme schválně, ale tací jsou někteří čeští diváci, kteří když se daří, plácají vás po ramenou, ale když ne, pískají. Je to tak všude, nejen v Ústí nad Labem. Děkujeme kotli, který nás podporuje a jezdí s námi i ven. Z toho by si měli vzít příklad i důchodci a ostatní, co pískají.

Jak byste předběžně zhodnotil podzimní část?
Hrajeme dobře a inkasujeme většinou rozhodující gól ze standardní situace. Branky nedáváme, přestože si brankové příležitosti vytvoříme. Co jsem v Ústí nad Labem, vždy jsme měli dobrý podzim a špatné jaro, nyní to máme asi naopak. Věřím, že na jaře se situace otočí a budeme vyhrávat, na začátku musíme udělat nějakou šňůru výher. Snad se od dobrých výsledků odpíchneme a poté si musíme vše pohlídat. Bylo by velice těžké jet předposlední kolo do Frýdku-Místku a hrát o záchranu.

bez branek
85' Literák
85' Jindráček
55' Buček
90' Švrček
90' Velička
Sestavy
Kotěra – M. Richter, Pimpara, L. Vaněk (73. Matějka), Šnirc – M. Zeman, P. Pilík, J. Peterka, D. Richter (46. D. Procházka), Leibl (46. Miskovič) – Jindráček
Na lavičce: Tvrdoň, Gilián, Martykán, Kacafírek
Trenér: Aleš Křeček, Juraj Šimurka
Buček – Švrček, Literák, Pielorz, Slaninka – Biolek (90+1. Grussmann), Šumský (65. Velička), Willwéber (84. Krčula), Chvěja – Varadi, Ondráček
Na lavičce: Mihálek, Bilič, Jovovič, Fukala
Trenér: Josef Petřík st.
Rozhodčí: Dubravský – Kubec, Vlasjuk • Stadion: Městský stadion v Ústí nad Labem • Diváci: 508