25.11.2017 | Filip Lefenda | Zápas

Příbram vyhrála potřetí v řadě, proti Třinci rozhodla z penalty v nastavení

Foto: fkpribram.cz
Příbram – Třetím vítězstvím v řadě zakončili své podzimní vystoupení fotbalisté Příbrami. Ti se utkali s druhým Třincem, proti němuž šli do vedení už v šesté minutě. Slezané však po změně stran srovnali krok, a ačkoliv byli horším týmem, živili dlouho naději na bodový zisk. Ta však vzala za své v nastaveném čase, když se po faulu ve vápně kopala penalta. Tu nadvakrát proměnil Grajciar a dostal tak Příbram na dostřel. Středočeši jsou v tabulce na třetím místě už jen o bod za svým sobotním soupeřem.
6' Skácel
90' Grajciar (pen)
50' Šumbera
57' Květ
81' Fantiš
18' Vaněk
81' Dedič
90' Paleček
90' Reintam
Sestavy
Boháč – Zápotočný, Tregler, Kodr, Skácel – Grajciar (90+3. Jandera), Květ – Fantiš, Průcha (61. Danoski), Matoušek – Ayong (71. Januška)
Na lavičce: Kočí, Antwi, Kilián, Tarczal
Trenér: Josef Csaplár
Paleček – Ilko, M. Čelůstka, Reintam, Bedecs, Janoščín – Ižvolt (66. Joukl), R. Vaněk I., Kateřiňák, Šumbera (87. Masař) – Juřena (66. Dedič)
Na lavičce: Adamuška, Velner, Janošík, Hošek
Trenér: Jiří Neček
Rozhodčí: Franěk – Kotalík, Kožár • Stadion: Stadion Na Litavce • Diváci: 1280

Komentář

Domácí šli do vedení už v 6. minutě. Průcha nasadil kličku obránci a poslal přízemní balon na zadní tyč, kde si pro něj doběhl Rudolf Skácel a poslal jej zkušeně přímo pod břevno. Třinec mohl odpovědět na konci úvodní dvacetiminutovky. Nejprve se prosadil Juřena, ale jeho branku neuznal pomezní rozhodčí, jenž signalizoval ofsajd, následně se z hranice vápna opřel do balonu z voleje Šumbera a Boháč zvládl vyrazit míč až na poslední chvíli na tyč!

Ve zbytku poločasu mohli pro změnu dvakrát udeřit Středočeši. Grajciar přihrál krátce před odehranou půlhodinou na penaltu Zápotočnému, který vyslal Palečkovým směrem přízemní ránu. Třinecký gólman si ale počínal pozorně. Pět minut před poločasem pak prošel Matoušek přes dva bránící protihráče a oslovil ve vápně spoluhráče, jak Ayongovi, tak i Skácelovi však chybělo k míči několik čísel.

Do druhého dějství vstoupil lépe Třinec. Šimon Šumbera dostal míč ve vápně a povedenou střelou z otočky jej poslal o tyč až do brány. Příbram si mohla vzít o chvíli později ztracené vedení zpět, obrovský závar před Palečkem ale gólem zázračně neskončil. Po hodině hry pak měli domácí další možnost. Pokus Grajciara byl zblokován, posléze se balon dostal k Matouškovi, který z otočky těsně minul.

Další velké šance dlouho nepřicházely a duel pomalu spěl k dělbě bodů. V nastaveném čase se však do vápna prodral Matoušek a byl podražen. Sudí Franěk tak nařídil pokutový kop pro Příbram, k němuž se postavil Peter Grajciar. Paleček jeho střelu po zemi vystihl, na dorážku stejného hráče už ale nedosáhl.

Příbram tak doma získala v nastaveném čase přeci jen všechny tři body a posunula se na třetí pozici už jen o bod za svého sobotního soupeře.