26.11.2017 | Lukáš Švéda | Zápas

Sokolov potvrdil svou formu přesvědčivou výhrou 3:0 nad Ústím nad Labem

Foto: Tomáš Bouda (fksokolov.cz)
Sokolov – Na západě Čech byl za občasného sněžení k vidění souboj dvou celků s odlišnou formou. A to se podepsalo i na průběhu utkání, ve kterém měli povětšinou navrch domácí fotbalisté. Baníkovci zužitkovali chyby ústecké defenzívy a třemi góly rozhodli o svém jasném vítězství.
6' Přeučil
37' Kosak
63' Přeučil
bez branek
bez karet
36' Martykán
56' Šnirc
58' Pimpara
82' Leibl
Sestavy
Belaň – Strada, O. Ševčík, Mráz, Čermák – Glaser, Machek (26. Hlavatý) – Kosak, Přeučil (72. Mejdr), Jakub Dvořák II. – A. Ševčík (52. Dvořák)
Na lavičce: Bolek, Tůma
Trenér: Vítězslav Hejret, Pavel Horváth
Kotěra – M. Richter (46. Miskovič), Pimpara, L. Vaněk, Šnirc – M. Zeman, Martykán (67. D. Richter), J. Peterka, D. Procházka, Leibl – Jindráček (72. Kacafírek)
Na lavičce: Tvrdoň, Gilián, Pilík, Výborný
Trenér: Aleš Křeček
Rozhodčí: Orel – Moláček, Šimáček • Stadion: Stadion FK Baník Sokolov • Diváci: 510

Komentář

Do utkání o něco lépe nakročili Severočeši, jenže už v 6. minutě vyrobil stoper Army hrubku, po které utekl do šestnáctky Glaser, předložil míč Vojtěchovi Přeučilovi a ten skluzem rozvlnil síť za bezmocným Kotěrou – 1:0. O tři minuty později pálil nebezpečně Glaser, Kotěra byl tentokrát na svém místě a pokus domácího kapitána vytáhl. Ve 14. minutě střílel tvrdě, leč doprostřed brány hostující Jindráček, na druhé straně mohl ve stoprocentní šanci zakončovat A. Ševčík, kdyby nebylo dobrého zákroku Vaňka. Ve 21. minutě napřáhl k dalekonosnému pokusu ústecký Šnirc, Belaň plachtil vzduchem zbytečně, ale míč skončil jen na levé tyči.

V těchto momentech ústečtí fotbalisté byli na balónu silnější, ale vyrovnání se nedočkali. Naopak mohli inkasovat z kopačky O. Ševčíka, jenž po rohovém kopu zakončoval z první jen do břevna. Ve 37. minutě se zrodila druhá gólová akce Baníku. Jan Kosak obešel protihráče, namířil si to z úhlu až před Kotěru a svůj nájezd zakončil lišácky – 2:0. Tentýž hráč ve 42. minutě obstřelem hledal prostor u vzdálenější tyče, jenže Kotěra vytasil skvělý zákrok. Na druhé straně v nastaveném čase hlavičkoval Vaněk a také Belaň se musel prezentovat vynikajícím reflexem. První půle tak skončila dvoubrankovým vedením domácího Baníku.

Ve druhém poločase se na hřišti přiostřilo, ale ani důraznější hra nepřinesla hostům tlak. V 63. minutě podnikli domácí další gólový útok a znovu se opakovala akce jako u prvního gólu Sokolova. Glaser tentokrát po pravém křídle vnikl do pokutového území, naservíroval balón volnému Vojtěchu Přeučilovi, který z pohodlné pozice namířil k pravé tyči – 3:0. Zbylé minuty se odehrávaly podle jasného scénáře: Baník kontroloval průběh utkání a Ústí nebylo schopné si vypracovat nápor nebo gólové šance. Třígólový náskok dodal domácím sebevědomí a o zasloužené vítězství je nepřipravila ani střela střídajícího Richtera v nastaveném čase, která mířila těsně nad.

Sokolovští fotbalisté potvrdili, že v závěru podzimu chytili skvělou formu, a po pěti zápasech bez porážky a inkasované branky se posunuli už na sedmou příčku. To severočeská Arma přezimuje na předposlední pozici a v zimní přestávce ji čeká spousta práce.