15.01.2018 | Michal Chadim | Týmy a zápasy

Jako hráč tomu rozumím, jako trenér nechci a nebudu, hodnotil přípravný duel vítkovický Grmela

Foto: mfkv.cz
Ostrava – V neděli odehrály Vítkovice první přípravný zápas proti juniorce ostravského Baníku. Účastník Fortuna národní ligy zvládl lépe první poločas, v němž zkušenější polovina sestavy nastřílela soupeři tři branky. Své svěřence po utkání zhodnotil trenér Ludevít Grmela.

Jak hodnotíte první přípravné utkání?
Zápas proti juniorce Baníku dopadl tak jako vždycky. Bylo to první utkání přípravy, po větší zátěži. Vystřídali jsme každý poločas novou sestavu, které jsme rozdělili tak, aby byly obě výkonnostně stejné. V prvním poločase byla vidět větší zkušenost, v tom druhém to bylo věkově vyrovnanější s hráči z juniorky Baníku.

Ludevít Grmela

Tým: MFK Vítkovice
Narozen: 16.04.1961
Pozice: Hlavní trenér
Předchozí trenérská působiště: Brno, Blansko, Opava (asistent), Znojmo

Druhý poločas se vám zranil Rozehnal, museli jste hrát v deseti hráčích. Projevilo se to nějak?
Určitě se to v naší hře odrazilo. Osobně si ale myslím, že to nebylo špatné, neboť jsme tento zápas chtěli absolvovat kondičně. Měla to být spíš taková odměna pro hráče, aby si po náročném týdnu konečně zahráli fotbal.

Můžete zhodnotit, jak jste spokojen s výkony hráčů v jednotlivých poločasech?
Zatím není co hodnotit, jsme totiž na začátku přípravy. Jak jsem zmínil, tak ta první byla zkušenější. Hrála chytře, tak jak potřebovala. Mladí si to pak v druhém poločase rozdali. Určitě to pak ovlivnilo, že jsme téměř třicet minut hráli o deseti hráčích v poli.

Celých devadesát minut chytal talentovaný šestnáctiletý Netolička, jak jste spokojen s jeho výkonem?
Netolička mě určitě mile překvapil. Určitě měl dostat šanci dříve, aby mohl nasbírat zkušenosti z dospělého fotbalu.

Co ostatní hráči, překvapil vás v zápase někdo?
Někteří hráči mě překvapili v tom, že se v nich až moc nashromáždila únava. Měli totiž hrát víc aktivně a napadat. Někteří už toho měli plné zuby a během zápasu spíš taktizovali, než napadali, což bylo pro mě zklamání.

Můžete to nějak specifikovat, co vás zklamalo?
Není co specifikovat, ti hráči měli hrát více aktivně a nahoře, nezatahovat se. Já tomu jako hráč rozumím, tak to prostě někdy je. Ale jako trenér tomu nechci rozumět a nebudu. Jestliže říkám, že budeme napadat, tak prostě tak budeme hrát a nebudeme čekat na soupeře.

Je něco, co vám tenhle zápas ukázal, na čem budete muset dál v tréninku a přípravě zapracovat?
To vůbec. Tenhle zápas beru jako úvod přípravy a jako odměnu pro hráče za ten první týden dřiny.