17.01.2018 | Adam Kolář | Týmy a zápasy

Není tu jediný problém, pochvaluje si nové angažmá v Táborsku bek Šandera

Foto: Karolína Kabíčková (fctaborsko.cz
Praha, Tábor – Ještě na podzim oblékal dres Viktorie Žižkov, v zimní lize už Vojtěch Šandera válí za celek Táborska. Ve svém druhém vystoupení navíc oblékl kapitánskou pásku a svůj celek dovedl k vítězství 2:1 nad Olympií Praha. „Nějaký ten trénink už máme za sebou, takže jsem měl dost času zapadnout mezi nové spoluhráče,“ usmíval se po úterním utkání.

Olympii jste dokázali porazit 2:1, jak byste zhodnotil zápas?
Je to příprava, takže pro nás je výsledek až druhořadý. Samozřejmě jsme ale chtěli vyhrát už proto, aby se nám lépe pracovalo. Tréninky jsou náročné, hodně běháme, což samozřejmě k zimní přípravě patří, ale psychicky výhra povzbudí. V první řadě však šlo o to, aby se nikdo nezranil, což se povedlo. Takže jsme rádi, že jsme vyhráli a zároveň je to bez zranění.

Vojtěch Šandera

Tým: FC MAS Táborsko
Narozen: 04.07.1990
Pozice: Obránce
Výška: 177 cm
Váha: 77 kg
Předchozí působiště: Čáslav, Bohemians Praha, Žižkov

Jaký byl zápas s Olympií pro vás osobně? Šlo teprve o vaše druhé vystoupení v dresu Táborska...
Ano, hrál jsem už proti Bohemians třicet minut, dnes jsem měl hrát šedesát a nakonec jsem zůstal na hřišti celý zápas. Musím být jenom spokojený. Vyhráli jsme a jsem zdravý, takže samá pozitiva.

V první půli hrál s balonem více váš soupeř a vy jste hrozili spíše z protiútoků. Byla to taktika, nebo to vyplynulo ze hry?
Chtěli jsme soupeře hodně napadat, ale napadali jsme špatně. Otevírali jsme to a tím pádem byli více na balonu. Paradoxně ale od momentu, kdy jsme trochu zalezli, jsme získávali více míčů a začali jsme hrát. Řekl bych, že zhruba od pětadvacáté minuty jsme byli v prvním poločase lepší a druhá půle byla vyrovnaná.

Pomohlo vám hodně, že jste zvládli otevřít gólový účet zápasu?
Určitě. Byla to tak trochu náhodná standardka, která byla hodně dobře kopnutá a spadlo to tam. Hodně nám to psychicky pomohlo a jak jsem už řekl, pak jsme se soupeři vyrovnali, nebo jsme byli dokonce lepší.

Sžil jste se již s novými spoluhráči?
Jo, nějaký ten trénink už máme za sebou, takže jsem měl dost času mezi ně zapadnout. Není tu jediný problém.