26.01.2018 | Adam Kolář | Rozhovory

Kvalitní soupeři nám ukázali, kde máme rezervy, přiznává frýdeckomístecký Biolek

Foto: mfkfm.cz
Praha – Frýdek-Místek v zápase o bronz podlehl Hradci Králové 1:3 a zbyla na něj tolik nepopulární čtvrtá pozice. Za utkání o třetí místo, ale také za celou zimní ligou se ohlédl Matěj Biolek. „Pro nás čím kvalitnější soupeř, tím větší prověrka. Takže jsme rádi, že jsme se utkali s týmy z české nejvyšší soutěže,“ řekl šestadvacetiletý obránce po utkání.

Jak byste zhodnotil utkání o bronz, v němž jste prohráli s Hradcem Králové 1:3?
Neuspěli jsme, chtěli jsme hrát úplně jinak. Chyběl tomu větší šmrnc, větší šťáva a více vyhraných soubojů. Na druhou stranu příprava ještě není u konce, tak alespoň víme, na čem pracovat a co dohánět.

Matěj Biolek

Tým: MFK Frýdek-Místek
Narozen: 09.02.1991
Pozice: Obránce
Výška: 189 cm
Předchozí působiště: Slovácko

Jak konkrétně jste chtěli hrát a proč to nevyšlo?
Chtěli jsme být důraznější a hrát ve větším klidu. Chtěli jsme se více dostávat do útoku, aby nás lépe podporovali naši krajní beci a záložníci, což se nám vůbec nedařilo. Příliš jsme ztráceli balony. Když už jsme se k míči dostali, velice rychle jsme ho zase vrátili soupeři zpátky.

Asi budete souhlasit, že Hradec byl lepším týmem od prvních minut. Zaskočil vás něčím?
Neřekl bych, my jsme očekávali, že na nás vlétnou. Po celý zápas byli fotbalovější, bylo to něco podobného jako semifinále s Brnem, ty zápasy se od sebe příliš nelišily.

Jaká byla celá ta cesta zimní ligou?
Bylo jedině dobře, že jsme si mohli zahrát s kvalitními soupeři, kteří nás prověřili a ukázali nám, kde máme rezervy. Teď víme, jakým směrem by se měla naše práce dále ubírat. Musíme znovu zabrat a znovu jezdit po zadku.

Bylo pro vás také plus, že jste se střetli s týmy z různých soutěží?
Určitě. Samozřejmě pro nás čím kvalitnější soupeř, tím větší prověrka. Takže jsme rádi, že jsme se utkali s týmy z české nejvyšší soutěže.

Mluvil jste o přípravě na jarní část sezony. Co vás ještě čeká, než začne?
Dosud to bylo hodně o fyzické přípravě, což nikdy není příjemné, ale je to třeba. Potřebovali jsme to a nadále to potřebujeme, takže určitě se budeme ještě věnovat tomuto a pak, pokud se nám podaří odjet na soustředění, tak bychom se už měli zaměřit více na taktické záležitosti a směřovat to do fotbalovosti.