09.03.2018 | Zdeněk Kamínek ml. | Zápas

Ústí nad Labem i Pardubice berou po bezbrankové remíze bod

Foto: Radek Klier (fkpardubice.cz)
Ústí nad Labem – Po více než tříměsíční zimní přestávce se fotbalisté Ústí nad Labem představili v utkání 18. kola Fortuna národní ligy proti Pardubicím. Větší počet brankových příležitostí si připravili domácí, kteří ale recept na brankáře Knoblocha nenalezli. Činit se musel i ústecký strážce svatyně Vašek, jenž za svá záda rovněž nepustil ani jeden míč. Po utkání bez branek si tak celky body rozdělily.
bez branek
bez branek
35' Vaněk
60' Martykán
82' Černý
Sestavy
Vašek – L. Vaněk, J. Pokorný, Pimpara, Šnirc – Martykán, J. Peterka – F. Novotný (81. Ťok), Jindráček (65. P. Pilík), D. Procházka (56. M. Zeman) – Jakubov
Na lavičce: Kotěra, Gilián, Miskovič, Richter
Trenér: Aleš Kreček
Knobloch – Prosek, Kopřiva, Šejvl, T. Čelůstka – P. Černý, A. Fousek (85. Látal), Řezníček, Kovář (74. Mužík) – Sokol (80. D. Novák) – Petráň
Na lavičce: Šmíd, Lněnička, Šafařík
Trenér: Jaroslav Novotný, Jiří Krejčí
Rozhodčí: Lerch – Hrabovský, Petřík • Stadion: Městský stadion v Ústí nad Labem • Diváci: 638

Komentář

Oba týmy vstoupily do prvního mistrovského jarního utkání odvážně, o zábavu mělo 638 diváků postaráno. Ve třinácté minutě si Alexander Jakubov a Martin Jindráček několikrát přihráli, až překombinovaná branková příležitost skončila ofsajdem. Za šest minut z přímého volného kopu přibližně z pětadvaceti metrů mířil Tomáš Čelůstka pod břevno, Petr Vašek dokázal střelecký pokus Pardubic vytáhnout na rohový kop.

Ve 29. minutě mohl poslat do vedení Armu Jakubov, jenže gólovou přihrávku Lukáše Vaňka zahodil a přes obránce Filipa Kopřivu svatyni soupeře minul. O čtyři minuty později si domácí vytvořili dvě šance, když u toho bylo opět duo Jindráček – Jakubov. V prvním případě druhý jmenovaný přihrával do prázdna, když si na střed sbíhal Daniel Procházka, ve druhém případě se Jindráček nedostal k zakončení přes Proska, který odvrátil míč na rohový kop.

Úvodní půle nabídla ještě žlutou kartu pro Lukáše Vaňka, sudí Lerch následně nenastavoval, naopak ukončil první poločas o něco dříve.

Oproti prvnímu dějství začal druhý poločas bojovně z obou stran. V 58. minutě nechal vyniknout Lukáš Vaněk po rohovém kopu z bezprostřední blízkosti Milana Knoblocha, který se stihl včas přesunout. Časomíra přičetla dvě minuty a žlutou kartou byl za faul v blízkosti středové čáry potrestán Jan Martykán.

Alexander Jakubov se do dobré střelecké pozice dostal i v minutě sedmdesáté první, vysněný cíl ale minul. Po deseti minutách se žlutilo také na straně Pardubic, potrestán byl Pavel Černý. I přes závěrečný tlak a střelecký pokus Tomáše Ťoka těsně vedle brány si obě mužstva bodový zisk rozdělila.

Ohlasy trenérů

Aleš Křeček (FK Ústí nad Labem): "V naší situaci s bodem spokojení nejsme, jsme zklamaní, smutní a hráči měli po střetnutí hlavy dole. V kabině jsme si řekli, že ke smutku není důvod, protože i tento bod může být v konečném součtu důležitý a hlavy dole mít nebudeme. Zápas jsme chtěli vyhrát a možná nás to v první půli trochu svazovalo a nakopávali jsme zbytečně balóny. Terén úplně ideální nebyl, i když z tribuny to pravděpodobně tak nevypadalo. Bod ve finále je pro nás dobrý, ale body jsme chtěli tři. Utkání bylo bojovné z obou stran, Pardubice hrají svůj nepříjemný styl, z tohoto pohledu je remíza spravedlivá. I soupeř si vytvořil šance, které zlikvidoval Petr Vašek, kterého jsme mezi tyče postavili z důvodu větších zkušeností. Zápas odchytal tak, jak jsme zvyklí. Alexander Jakubov to měl složité, my spoustu míčů na něj nakopávali, v rámci bezpečnosti měli hráči obavy, aby v defenzivě neudělali zbytečnou chybu. Věřím, že stejně jako v přípravě bude dále střílet góly. Důležitost zápasu nám trochu svazovala nohy."

Jaroslav Novotný (FK Pardubice): "Jednalo se o vyrovnané a bojovné utkání. Do Ústí nad Labem jsme si jeli pro body, ale musím uznat, že remíza je z obou stran zasloužená. Arma měla ve druhé půli optický tlak, my to uskákali a dlouhými balóny jsme si nějaké šance vytvořili. Měli jsme strach z terénu, který byl nakonec dobrý. Pokud bude šance, rádi bychom minimálně zdramatizovali situaci ohledně postupu do nejvyšší soutěže."