10.03.2018 | Martin Pištora | Zápas

Příbram přehrála Táborsko a poskočila do čela Fortuna národní ligy

Foto: fkpribram.cz
Příbram – Fotbalisté Příbrami jsou po sobotě novým lídrem Fortuna národní ligy! Středočeši odstartovali jarní působení v soutěži domácím vítězstvím nad Táborskem a minimálně do zítřejšího odpoledne zůstanou na nejvyšším stupínku před druhou Opavou.
9' Grajciar
26' Matoušek
59' Fantiš
38' Navrátil
66' Zápotočný
75' Fantiš
80' Průcha
31' Mršič
71' Navrátil
71' Nešický
Sestavy
Boháč – Skácel, Tregler, Kodr, Zápotočný – Grajciar (84. Soldát), Průcha – Hlúpik (59. Slepička), Matoušek, Fantiš – Ayong (69. Antwi)
Na lavičce: Švenger, Kilián, Ric, Jandera
Trenér: Josef Csaplár
Toma – Souček (38. Dudl), Nešický, Navrátil, Prošek – Zavadil, Kopřiva (82. Linhart) – Kučera, Vandas, Musiol (61. Valenta) – Mršić
Na lavičce: Zadražil, Ngimbi, Šandera, Blecha
Trenér: Roman Nádvorník
Rozhodčí: Mikyska – Boček, Kubr • Stadion: Stadion Na Litavce • Diváci: 1167

Komentář

Příbram byla ve svém prvním utkání jarní části favoritem a tuto roli naplňovala hned od začátku. Středočeši drželi míč a byli nastěhováni na polovině soupeře, paradoxně největší šance pak vznikla po rohovém kopu Táborska. Domácí Zápotočný poslal odkop na polovinu hřiště, kde si ho sebral Peter Grajciar a utíkal sám na branku. Následně si zkušený fotbalista počkal na pohyb brankáře a technickou střelou poslal Příbram do vedení.

Tato rychlá trefa udala ráz následujícím minutám zápasu. Táborsko bylo pod tlakem a muselo se bránit dalším útokům. Jedním z nich bylo zakončení Ayonga vedle levé tyče. Domácí navíc skvěle pozičně drželi míč a připravovali se na další ohrožení branky. Druhý gól přišel po akci Jana Matouška, který se dostal k míči na hranici velkého vápna a odhodlal se ke střele, kterou trefil obránce Navrátila. Naštěstí pro domácího hráče se k němu míč ještě vrátil zpět a Příbram vedla o dvě branky. Navýšené vedení Příbrami dodalo potřebný klid a aktivitu přepustili domácí hostům.

Ve 38. minutě přišla příležitost pro Jihočechy na zahrávání rohového kopu. Míč od praporku směřoval na penaltu, kde si na něj naskočil Jakub Navrátil a svou nepříliš prudkou hlavičkou nadělal problémy brankáři Boháčovi. Domácí strážce balon neudržel a propustil si ho do branky. Přestože na tom byla Příbram herně lépe, do kabin šla pouze s jednobrankovým náskokem a rozhodně neměla nic jistého.

Zkraje druhého poločasu vymyslel Ayong geniální přihrávku před branku na dobře postaveného kapitána Grajciara, který trestuhodně přestřelil. O pár minut později to již vyšlo. Tentokrát Ayong našel svým centrem na zadní tyči Antonína Fantiše, který se hlavou z bezprostřední blízkosti nemýlil a Příbram vedla 3:1.

Po zbytek utkání se hrál spíše urputný fotbal uprostřed hřiště, kdy oba celky ztrácely poměrně snadno míče. V téhle pasáži bylo lepším týmem Táborsko, které hrálo s míčem, ale domácí Příbram skvěle bránila a svého soupeře do šancí nepouštěla. Poslední šanci utkání si připsal Pavel Vandas, když sám před brankou zamířil jen do míst, kde stál připravený gólman Boháč. Více už se toho u Litavky nestalo. Příbram získala tři body a poskočila díky nim na vedoucí příčku Fortuna národní ligy před Opavu.