16.03.2018 | Jiří Paýr | Zápas

Vlašim vstoupila do jarní části vítězně, Frýdek rozstřílela čtyřmi góly

Foto: Jiří Paýr (fcsbvlasim.cz)
Vlašim – ​Dva odložené zápasy měli za sebou fotbalisté Vlašimi a Frýdku-Místku. Pro oba celky byl tedy páteční duel premiérou v jarní části Fortuna národní ligy. Více se na zápas těšili zřejmě domácí hráči, kteří byli od úvodních minut aktivnější a dokráčeli si pro přesvědčivé vítězství 4:0.
6' Fotr
22' Hadaščok
28' Kadlec
70' Fotr
bez branek
bez karet
21' Dramé
78' Varadi
Sestavy
Řehák – Piško, Plachý (76. Janda), Vodháněl (57. Kučera), Fotr – Túlio, J. Štochl, Mil. Kadlec, Skopec – Badocha, Hadaščok (68. Mareček)
Na lavičce: Čtvrtečka, Březina, Tusjak, Dao
Trenér: Petr Havlíček
Buček – Švrček, Gáč, Slaninka, Literák – Mozol (46. Willwéber), Dramé, Šumský, Přichystal (35. Fukala) – Macej, Biolek (67. Varadi)
Na lavičce: Mihálek, Mravec, Chvěja, Hruška
Trenér: Martin Pulpit
Rozhodčí: Adámková – Petřík, Vlasjuk • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 389

Komentář

Svou převahu tým od bájné hory Blaník dokázal rychle proměnit ve vedoucí branku. Oskar Fotr si počkal na odražený míč a následně již v 6. minutě propálil vše, co mu stálo v cestě. 

Domácích bylo plné hřiště a hosté se museli bránit.Odolávat se svěřencům Martina Pulpita dařilo jen do 22. minuty, kdy si ve vápně na přihrávku počkal Vojtěch Hadaščok a poslal míč do sítě.

Druhá branka rozohnila trenéra Pulpita doběla, a ten tak i přes chladné počasí odhodil svou zimní bundu. Menší potěchu prožil hostující trenér až ve 27. minutě, kdy se Frýdečtí poprvé osmělili, ale Gáčův pokus Řehák pohlídal. Poté přišla hodně studená sprcha, která definitivně zlomila utkání. Míč si naváděl Milan Kadlec tak dlouho, až se dostal na dostřel a svou pumelici uklidil na vzdálenější tyč. 

Do konce poločasu se osmělili i hosté, ale brankář Řehák si se dvěma pokusy z dílny Frýdku-Místku poradil. Druhý poločas zastihl Vlašim v uspokojivém režimu a hosté se dostávali více do hry, ale obrana pracovala v čele s brankářem Řehákem na výbornou. Postupem času se dostali do hry i domácí borci, kteří si mohli s míčem více pohrávat. 

V 69. minutě se hosté chtěli pustit do útočení, ale obránce zaváhal a o míč přišel. Následnou akci vedl Petr Plachý, který našel volného Oskara Fotra a ten si dokázal s Bučkem poradit a míč poslat do odkryté branky.

Čtvrtý gól definitivně zlomil odpor výběru Martina Pulpita a zbylé minuty zápasu se spíše jen dohrávaly. Domácí měli několik nadějných brejků, které mohly skončit pátým gólem, ale překonat Bučka se jim již nepodařilo. Naopak v samém závěru musel konečky prstů vysunout Řehák, aby míč vytěsnil nad břevno. Skóre už se ve Vlašimi nezměnilo – domácí porazili po dobrém výkonu Frýdek-Místek 4:0.

Ohlasy trenérů

Petr Havlíček (FC Sellier & Bellot Vlašim): "Předvedli jsme v zápase výborný první poločas, kdy jsme pracovali dobře směrem dozadu a v útoku se nám také dařilo. Navíc jsme kontrolovali hru a vstup do jara to je opravdu výborný. Druhý poločas již nebyl tak kvalitní, ale i tak jsme si vytvořili pár šancí a jednu z nich proměnili." (fcsbvlasim.cz)

Martin Pulpit (MFK Frýdek-Místek): "Brzy inkasovaná branka s mužstvem částečně zatřásla. Mezihra nebyla z naší strany až tak špatná, ale co my děláme za obrovské hrubé chyby, ze kterých dostaneme góly... to byly opravdu neuvěřitelné a fatální hrubky. S hráči jsme si přitom pouštěli inkasované branky z podzimu, teď jen musím konstatovat, že se ty chyby stále opakují. Nezbývá, než stále poctivě makat, a o těch chybách s hráči pořád mluvit." (mfkfm.cz)