18.03.2018 | Petr Frömel | Zápas

Znojmo oplatilo Ústí porážku z podzimu, Armě nepomohla ani dlouhá přesilovka

Foto: Libor Duchoň (Regionální týdeník Znojemsko)
Znojmo – Znojemští fotbalisté byli od začátku duelu s Ústím nad Labem aktivnější a odměnou jim byly dva vstřelené góly během necelé úvodní půlhodiny. Hosté poté neproměnili penaltu, následně pokračovali hrou v početní převaze, ovšem gólově se prosadit nedokázali. Zato domácí ve druhé půli přidali ještě jeden přesný zásah a dali výsledku konečnou podobu.
15' Ambrozek
22' Helísek
65' Lacko
bez branek
30' Avdič
36' Pimpara
41' Peterka
Sestavy
Veselý – Mezlík, Avdić, Cihlář, Helísek – Machuča, Lacko (85. Čereda), Javůrek (77. Dujmovič), Teplý (46. Malár), Ambrozek – Vašíček
Na lavičce: Koukal, Pospíšil, Pecháček, Šamánek
Trenér: Leoš Kalvoda
Vašek – Pimpara, Gilián (46. Pilík), J. Pokorný, Šnirc – Martykán, J. Peterka, D. Procházka, F. Novotný, Ťok (64. D. Richter) – Jakubov (46. Jindráček)
Na lavičce: Kotěra, Kingue, Drame, Miskovič
Trenér: Aleš Křeček
Rozhodčí: Hrubeš – Batík, Vodrážka • Stadion: Městský stadion v Horním parku Znojmo • Diváci: 429

Komentář

Jako první to zkoušel Vašíček, jeho nepříliš prudkou hlavičku Vašek kryl, proti Javůrkově ráně o chvíli později nemusel zasahovat vůbec. Na druhé straně střílel Procházka z dobré pozice jen do protihráče. Po čtvrthodině hry chybovali hosté v rozehrávce, míče se zmocnil Vašíček, jenž přihrál na střed Javůrkovi, jeho pokus byl sice zblokován, ale balón si zpracoval Jan Ambrozek a poslal jej do odkryté části brány. 

Znojmo pokračovalo v aktivitě a bylo odměněno podruhé, Vašíčkovu hlavičku v 19. minutě Vašek ještě výtečně vyrazil, o tři minuty později už ale kapituloval, když nedosáhl na přesně mířenou ránu Davida Helíska ke vzdálenější tyči. 

Hosté mohli snížit ve 29. minutě, kdy v pokutovém území fauloval Avdić, jenž byl následně vyloučen, Jakubov však exekuci provedl hodně špatně, zamířil lehce na levou stranu a Veselý stačil balón vyrazit.

Na hřišti se pak dlouho nic neděle, Znojmo v oslabení bránilo svůj náskok a soupeře do šancí nepouštělo. V 65. minutě jej dokonce navýšilo, po Vašíčkově parádní akci napálil balón do protipohybu gólmana Matúš Lacko

Následovaly znovu dlouhé minuty velké defenzívy domácích, na kterou hráči Ústí nad Labem nedokázali najít recept. Alespoň čestný úspěch mohl zařídit v samém závěru Jindráček, jenž dostal v pokutovém území dost času i prostoru ke střele, jeho tvrdou ránu však Veselý vyrazil na levou tyč.

Ohlasy trenérů

Leoš Kalvoda (1.SC Znojmo FK): "Spokojenost je s jarní premiérou i s čistým kontem i vzhledem k tomu, že jsme hodinu hráli oslabení o jednoho hráče. Jsem spokojen i s předvedenou hrou." (1scznojmo.cz)