25.03.2018 | Filip Lefenda | Zápas

Znojmo obranný val Vítkovic nepřekonalo, duel skončil bez branek

Foto: mfkv.cz
Znojmo – Ačkoliv se po většinu duelu hrálo takřka na jednu bránu, favorizované Znojmo zachraňující se Vítkovice neporazilo. Hosté přijeli na jih Moravy s pevnou obranou, sami navíc v prvním poločase dvakrát nebezpečně zahrozili. Branky zápas nepřinesl, a tak se body dělily.
bez branek
bez branek
bez karet
49' Dramé
64' Urbančok
68' Mišinský
78' Chmiel
Sestavy
Veselý – Mezlík, Malár, Cihlář (46. Pospíšil), Helísek – Machuča, Lacko, Javůrek, Teplý (60. Šamánek), Ambrozek (81. Pecháček) – Vašíček
Na lavičce: Koukal, Chereda, Dujmovič, Štrombach
Trenér: Leoš Kalvoda
Chmiel – Dramé, Hýbl, Mikula, Prajza – Urbančok (70. Bzirský), Ožvolda (75. Mrázek), Pašek, Motyčka, Kučera (89. Cverna) – Mišinský
Na lavičce: Květon, Tkáč
Trenér: Ludevít Grmela
Rozhodčí: Adámková – Dobrovolný, Polák • Stadion: Městský stadion v Horním parku Znojmo • Diváci: 490

Komentář

Znojemští byli od začátku utkání aktivnějším celkem a první větší možnost si vytvořili v 6. minutě. Dramé nedokázal zastavit přihrávku a k míči se tak dostal Vašíček. Domácí útočník ale z otočky zamířil pouze vedle bližší tyče. Po čtvrthodině hry málem udeřilo na druhé straně. Mišinský měl před sebou zcela odkrytý prostor, netrefil však balon ideálně a k velké smůle Vítkovic branku netrefil.

Vzápětí hrálo opět Znojmo, platonický tlak ale v žádnou tutovou možnost nevyústil. A tak o sobě daly po deseti minutách vědět opět Vítkovice. Nejprve Veselý se štěstím vyrazil nebezpečný pokus Kučera, vzápětí pálil Mišinský, z ostrého úhlu ale poslal míč jen nad bránu.

Také ve druhém poločase čekali domácí na svou první vážnější příležitost dlouho marně. Dvakrát centroval do vápna Ambrozek, spoluhráče se mu ale ani v jednom případě najít nepodařilo. Dvacet minut před koncem vyzkoušel štěstí z dálky Machuča, ani proti tomuto pokusu však Chmiel zasahovat nemusel.

V 76. minutě se Vítkovice hnaly do přečíslení, na jehož konci byla nepřesná přihrávka. Stejně skončila i následná protiakce Znojemských.

Vše směřovalo k bezbrankové remíze, přesto nechybělo příliš, aby domácí oslavili po týdnu opět tři body. Roli hrdiny odmítl v první minutě nastavení Vašíček, když jeho rána z pokutového území lízla boční síť. Vzápětí si dal málem vlastní gól Dramé, mezi tři tyče se nevešla ani následná hlavička Lacka.

Zápas Znojma s Vítkovicemi tak nakonec skutečně gól nepřinesl. Jihomoravané po většinu duelu marně dobývali pevný obranný val ostravského celku, který byl v neděli neprostupný. Svědčí o tom i fakt, že si hostující gólman Chmiel nepřipsal za celé utkání jediný zákrok.

Ohlasy trenérů

Leoš Kalvoda (1.SC Znojmo FK): "Věděli jsme, že hosté přijedou s taktikou bránit po celé utkání, ale i oni měli své příležitosti a i vzhledem k nim je třeba říct, že je remíza zasloužená. Nám se nepodařilo překonat obranný val Vítkovic a budeme se snažit o překvapení v příštím kole v Opavě." (1scznojmo.cz)

Ludevít Grmela (MFK Vítkovice): "Před zápasem bychom asi ten bod brali, ale po jeho průběhu je to pro nás ztráta dvou bodů. Už první poločas jsme si zasloužili vyhrát, a to nejen o jeden gól, spíš o dva nebo i víc. Druhý poločas byl pak vyrovnanější, až posledních pět deset minut, kdy domácí všechno nasměřovali dlouhými nákopy do vápna, nás trošku přitlačili. Ale rozhodně nás nepřehráli nějakou herní kombinací. Proto mám pocit, že to pro nás byla tentokrát ztráta dvou bodů." (mfkv.cz)