31.03.2018 | Daniel Kinc | Zápas

Trápící se Frýdek spasila tři minuty před koncem nová posila z Bosny

Foto: mfkfm.cz
Frýdek-Místek – Poprvé od poloviny listopadu, kdy zvítězil v Ústí nad Labem, se dočkal tří bodů. Frýdek-Místek po dlouhé době vybojoval tolik cenné vítězství, a to v domácím duelu s Táborskem. Dlouho nerozhodný duel rozlouskl svou trefou nový útočník domácích Tandir, který tři minuty před koncem nasměroval svůj celek ke třem bodům. Frýdek se tak v tabulce bodově dotáhl na předposlední Vítkovice.
87' Tandir
bez branek
39' Mravec
69' Krčula
90' Mozol
82' Musiol
86' Prošek
Sestavy
Buček – Biolek (90. Švrček), Gáč, Mravec, Slaninka – Dramé, Willwéber – Chvěja (70. Mozol), Šumský, Krčula – Tandir (90. Literák)
Na lavičce: Mihálek, Bala, Hruška, Šohaj
Trenér: Martin Pulpit
Toma – Navrátil, N'Gimbi (89. Souček), Šandera, Prošek – Kučera, Nešický, Kopřiva (89. Blecha), Mršić – Vandas, Musiol
Na lavičce: Satrapa, Dudl, Klusák, Zavadil
Trenér: Roman Nádvorník
Rozhodčí: Julínek – Dresler, Batík • Stadion: Stadion Stovky • Diváci: 632

Komentář

Úvod duelu se nesl ve znamení nepřesností, nicméně domácí byli mírně aktivnější. První větší šanci viděli diváci až ve 26. minutě, kdy se do obrovské šance dostal Biolek, který se po centru spoluhráče ocitl s míčem sám za obranou, ale hostující Toma jeho pokus parádně vyrazil na rohový kop a udržel bezbrankový stav.

Frýdecké první šance nakopla, ale za další čtyři minuty měli možnost otevřít skóre duelu hosté. Do prudkého centru od pravé postranní čáry se hlavou položil Musiol a jeho zakončení z nebezpečné pozice šlo těsně vedle branky domácího mužstva. Zbytek poločasu patřil domácím, ale ti se jen stěží prokousávali urputnou obranou soupeře, a tak se do kabin odcházelo bez branek.

Také druhá půle začala aktivitou Frýdku-Místku, který se neustále tlačil dopředu, ale jeho akce selhávaly buď na nepřesném zakončení či na nepovedené kombinaci. Až dvacet minut před koncem zvedl diváky ze sedadel Šumský, který pohotově pálil z hranice pokutového území, nicméně Toma dalším parádním zákrokem udržel hosty nad vodou.

Domácí pokračovali v tlaku a když už to vypadalo, že se oba celky rozejdou smírně, tak Frýdek udeřil. Tři minuty před koncem se ve změti těl ve vápně nejrychleji zorientoval Ismar Tandir, který v pádu zakončil k tyči a nasměroval domácí družinu ke třem bodům. Poslední celek tabulky svůj náskok nakonec udržel a dočkal se teprve druhé domácí a celkově třetí výhry v sezóně.

Ohlasy trenérů

Martin Pulpit (MFK Frýdek-Místek): „Byli jsme tentokráte hodně organizovaní. Myslím si, že se podařilo zařazení Michala Mravce na post stopera, který prokázal výborné čtení hry a hlavně s dirigentskými schopnostmi. Malinko mám výhrady ke hře naší levé strany, a to hlavně v prvním poločase. Víme, že Táborsko má silnou levou stranu a tam musím opravdu pochválit Matěje Biolka. Ten zahrál tak, jak jsem to od něj snad ani nečekal." (mfkfm.cz)