08.04.2018 | Jiří Paýr | Zápas

Hradec čtyřmi góly pokořil Vlašim a v tabulce se vyhoupl na třetí příčku

Foto: Jiří Paýr (fcsbvlasim.cz)
Vlašim – Na třetí místo tabulky Fortuna národní ligy se vyšplhal Hradec Králové. Votroci se představili na trávníku Vlašimi a do konce prvního poločasu si vypracovali pohodlný náskok v poměru 3:0. Domácí sice hned zkraje druhého dějství snížili, na další branky se už ale nezmohli. Naopak Hradečtí v závěru skórovali počtvrté a ze středních Čech odcestovali s vítězstvím 4:1.
47' Fotr
13' Vlkanova
32' Pázler
39' Urma
89' Zorvan
35' Piško
60' Fotr
37' Schwarz
74' Janoušek
Sestavy
Řehák – Mil. Kadlec, Piško, J. Štochl, Tusjak – Plachý, Vodháněl, Badocha, Mareček (80. Březina) – Hadaščok, Fotr (68. Dao)
Na lavičce: Čtvrtečka, Frýdek, Janda, Kučera, Skopec
Trenér: Petr Havlíček
Ottmar – M. Černý, Kvída, Čech (68. Plašil), Urma – Martan, Janoušek, Schwarz, Funda (64. Zorvan) – Pázler (84. Pajer), Vlkanova
Na lavičce: Lindr, Krátký, Eliáš, Miker
Trenér: Karel Havlíček
Rozhodčí: Rejžek – Fišer, Kubec • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 584

Komentář

Domácí celek do utkání vstupoval s jasným cílem, kterým bylo zlepšení reputace po porážce s Příbramí ve středeční dohrávce 17. kola Fortuna národní ligy. Zlepšený výkon byl na domácích vidět a úvodní minuty dali vlašimským fanouškům určitou naději na úspěch. Už po čtyřech minutách hry se do velké šance dostal Jan Vodháněl, ale domácí záložník z dobré pozice branku minul o pár centimetrů. Netrvalo dlouho a Ottmar si oddychl podruhé, když Fotr postrčil míč na Hadaščoka a ten jej poslal těsně vedle tyče. I třetí šance patřila Vlašimi. Tentokrát si na centr naběhl Fotr a z první těsně minul.

Hosté trpělivě vyčkávali. Ve 13. minutě se dostali poprvé výrazněji ke slovu a hned z toho byla branka. Po rohovém kopu domácí ještě zachránilo břevno, ale dorážku Adama Vlkanovy již nedokázalo nic zastavit. Vlašimští přispěchali s odpovědí, ale vyrovnání se nekonalo. Brankář Ottmar sice již překonán byl, ale na brankové čáře zasáhl obránce a míč vykopl. Vlašim nemohla najít ideální recept na vstřelení branky, a tak se musela znovu učit. Rychlá akce přinesla přesný oblouček Jana Pázlera a hosté vedli 2:0. A když před poločasem navýšil vedení Otto Urma díky teči Piška, byl domácí tým zralý na ručník.

Druhý poločas však zahájila Vlašim velkolepě, když hned ve 47. minutě dotlačil míč do sítě Oskar Fotr. O zápletku bylo postaráno. Domácí vycítili šanci a byli aktivnějším celkem. V rozmezí od 52. do 55. minuty Blaničtí rytíři rozehrávali sérii rohových kopů. Následné střelecké pokusy většinou zastavila obranná zeď před Ottmarem, který si mohl jen otírat pot z čela.

Vlašimi nešla upřít snaha o snížení a případné vyrovnání skóre, ale zkušení hráči z východu Čech si své vedení dokázali pohlídat a v samotném závěru zápasu ho ještě navýšit. Rychlý brejk do otevřené obrany zakončil přesně Filip Zorvan. Vlašim tak prohrála s Hradcem Králové 1:4.

Ohlasy trenérů

Petr Havlíček (FC Sellier & Bellot Vlašim): "Měli jsme výborný vstup do utkání, když jsme si připravili tři velké šance, ale bohužel jsme je nedokázali proměnit. Inkasovali jsme třikrát a soupeři to hodně ulehčili. Tohle se nám nesmí stávat. Za stavu 0:3 se zápas těžko otáčí, ale ve druhém poločase se nám podařilo snížit a vytvořit si převahu. Kdybychom dali ještě branku na 3:2, tak by zápas mohl skončit jakkoliv, ale to se nám bohužel nepodařilo." (fcsbvlasim.cz)

Karel Havlíček (FC Hradec Králové): "Výsledek je pro Vlašim krutý. První poločas byl pod naší kontrolou, potrestali jsme neproměněné šance domácích. Nechtěli jsme nechat soupeře sednout na koně, i přesto jsme bohužel na začátku druhé půle inkasovali. Vlašim nás pak hodně tlačila, ale i díky obětavosti jsme to přežili. S výsledkem tedy spokojenost, ale druhý poločas už se nám tolik nepodařil. Střídal jsem pak Fandu Čecha, dal jsem tam větší zkušenost v podobě Marka Plašila. Povedlo se i střídání Zorvana, který oslavil narozeniny gólem. Nálada v kabině je teď skvělá, musíme být pokorní a pokračovat dále." (fchk.cz)