18.04.2018 | Zdeněk Kamínek ml. | Rozhovory

Ve Varnsdorfu musíme bezpodmínečně bodovat, ví ústecký Jindráček

Foto: fkusti.cz
Ústí nad Labem – Osmnáct bodů po dvaadvaceti kolech. Taková je bilance Ústí nad Labem, které momentálně obývá patnáctou příčku. Když vše již nasvědčovalo tomu, že po brance Martina Jindráčka Severočeši přeskočí v soutěžní tabulce Frýdek-Místek, obdrželi v nastaveném čase druhého poločasu utkání s Táborskem vyrovnávací gól na 3:3. Nyní podle slov ústeckého útočníka musí Arma ve Varnsdorfu povinně bodovat.

Zopakovat tříbodový zisk z posledního domácího utkání proti Českým Budějovicím se fotbalistům Ústí nad Labem nepodařilo, přestože k vítězství měli ještě po základní hrací době nakročeno. „Jedná se o zklamání. Zápas se nám podařilo otočit. Nevím, co se poté s námi stálo, ale inkasovali jsme na 3:3 a již s tím nic neuděláme,“ litoval obdržené branky v nastavení druhého poločasu Martin Jindráček, jenž v osmdesáté deváté minutě dokonal obrat skóre na 3:2.

Martin Jindráček

Tým: FK Ústí nad Labem
Narozen: 29.11.1989
Pozice: Útočník
Výška: 185 cm
Váha: 80 kg
Předchozí působiště: Teplice, Vyšehrad, Mostecký FK

„Kingue prodloužil míč na přední tyči po rohovém kopu Ťoka a já doklepl balón do prázdné brány. Myslel jsem si, že můj gól byl rozhodující. Nebyl ale písknutý konec a rozhodující nebyl. Když se rozehrálo, udělali jsme zbytečný faul a darovali soupeři dvě standardní situace. Z obou si Táborsko vytvořilo šance a nemůžeme si nic nalhávat, inkasovat jsme mohli již z jejich první akce,“ nechal se slyšet rodák z Roudnice nad Labem.

Od osmdesáté minuty měli Severočeši navíc výhody hráče v poli, když po druhé žluté kartě musel předčasně do sprch N’Gimbi. „Byla výhoda hrát proti deseti, kterou se nám podařilo využít. Dopadlo to ale nakonec tak, jak to dopadlo. Dva body navíc by nám hodně pomohly a začali bychom nahánět v soutěžní tabulce i Táborsko, ale nyní máme bodů jen osmnáct a musíme jet dál,“ má jasno útočník hrající s číslem devatenáct na zádech.

V sezóně 2015/2016 přišla podobně Arma o vedení 3:1, když ve druhé a třetí minutě nastavení druhé půle Opava dvěma přesnými zásahy skóre srovnala. „To se hrálo v jiné situaci a nebyly starosti se záchranou soutěže. Nebyl jsem u toho, ale vím, o čem je řeč. Když se to stane ve chvíli, kdy hrajete střed tabulky, hledí se na to úplně jinak. V naší situaci si podobné chyby nemůžeme dovolit,“ dodal.

„Ve Varnsdorfu musíme bezpodmínečně bodovat a nedostávat góly. V domácím prostředí jsme posledně obdrželi tři a to je hodně. V kabině jsme si to již vyříkali,“ řekl závěrem Jindráček.

25' Pilík (pen)
68' Miskovič
89' Jindráček
5' Vandas
64' Musiol
90' Zavadil
bez karet
22' Ngimbi
80' Ngimbi
Sestavy
Vašek – J. Peterka, J. Pokorný, Kingue, Šnirc – P. Pilík (77. Drame), Martykán (61. M. Zeman), Ťok, F. Novotný – Miskovič – Jakubov (70. Jindráček)
Na lavičce: Kotěra, Gilián, Procházka
Trenér: Aleš Křeček
Toma – Prošek, N'Gimbi, Navrátil, Souček – Vandas (74. Blecha), Šandera, Nešický (82. Klusák), M. Kučera – Mršić – Musiol (88. Zavadil)
Na lavičce: Satrapa, Dudl, Kopřiva, Linhart
Trenér: Roman Nádvorník
Rozhodčí: Houdek – Hrabovský, Melichar • Stadion: Městský stadion v Ústí nad Labem • Diváci: 548