17.04.2018 | Tomáš Secký | Zápas

Varnsdorf doma poprvé od října zaváhal, s Vlašimí se rozešel bez branek

Foto: Tomáš Secký
Varnsdorf – Fotbalisté Varnsdorfu doma naplno nebodovali od prvního října loňského roku. Vítěznou domácí šňůru zastavila v odložené dohrávce 18. kola Vlašim, která navíc mohla utkání rozhodnout v 75. minutě poté, co Badocha vyslal přihrávku za Kouřila, kam si naběhl Fotr. Ten ale bránu o pár centimetrů minul. Body se tak na severu Čech v úterý dělily.
bez branek
bez branek
31' Rudnytskyy
35' Dordič
74' Chlumecký
49' Hadaščok
78' Mareček
Sestavy
Samoel (57. Porcal) – Rudnytskyy, Zieris, Kouřil, Chlumecký – Dordić (76. Šulc), Kozma, Kocourek, Barac (67. Šup) – Klobása, Durdević
Na lavičce: Bílek, Bláha, Ondráček
Trenér: Zdenko Frťala
Řehák – Mil. Kadlec, Piško, J. Štochl, Tusjak – Plachý (78. Janda), Vodháněl, Mareček, Badocha (90+1. Březina) – Skopec, Hadaščok (69. Fotr)
Na lavičce: Čtvrtečka, Frýdek, Kučera, Dao
Trenér: Petr Havlíček
Rozhodčí: Mikyska – Polák, Vitner • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 680

Komentář

Úvodní minuty dohrávky osmnáctého kola Fortuna národní ligy patřily Vlašimi. Domácí byli všude o krok pozadu, což vyústilo v několik nedovolených zákroků. Nakonec to byli ale Varnsdorfští, kteří v 10. minutě ohrozili Řeháka. Chlumeckého centr do vápna našel Dordiče, ten v obtížné situaci minul bránu o několik desítek centimetrů. Největší šanci si Varnsdorf vypracoval o tři minuty později. Ve 13. minutě hledal Kocourek „dloubáčkem“ za obranu Klobásu, který ale ve vyložené šanci trefil pouze připraveného Řeháka.

Domácí se hnali za úvodní brankou, přemíra snahy ale často končila fauly, jako ve 30. minutě, kdy nepříjemný zákrok od Rudnytského pocítil Vodháněl a první zmiňovaný viděl žlutou kartu. Vlašim se do první velké šance dostala ve 33. minutě. Tvrdou střelu Kadlece musel z prostoru tří tyčí vytlačit Samoel a tribunou to pouze zahučelo. Při rychlém protiútoku šel ve vápně k zemi až příliš dobrovolně Dordič, rozhodčí tak vytahoval druhou žlutou kartu v utkání. Závěr prvního poločasu byl nervózní. Týmy nedokázaly udržet míč na kopačkách. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Hned v úvodu druhého poločasu vyfasoval žlutou kartu hostující Hadaščok, který doslova „zajel“ do Samoela. Ten musel být ošetřován a později ze zápasu nakonec odstoupil. Vlašimi jakoby došla šťáva. V jednu chvíli bránila dokonce v jedenácti hráčích. Hosté ale krizi překonali a začali vystrkovat růžky. Snažili se hrozit z rychlých brejků, několikrát je ale zastavil ofsajd.

Utkání mohl rozhodnout v 75. minutě střídající Fotr, který si naběhl za Kouřila na přihrávku od Badochy a střelou z první jen těsně minul Porcalovu svatyni. V samotném závěru utkání se hra přelévala z jedné strany na druhou, chyběla však přesnost při finální přihrávce. Oba týmy si tak připsaly do tabulky Fortuna národní ligy po bodu. Varnsdorf zůstává i nadále třináctý, Vlašim je jedenáctá.