20.04.2018 | Filip Lefenda | Zápas

Třinec nevyhrál ani na sedmý jarní pokus, s Vítkovicemi se rozešel bez branek

Foto: Karla Kulová (fotbaltrinec.cz)
Třinec – Pomyslné brány 23. kola Fortuna národní ligy otevřela páteční předehrávka mezi Třincem a nedalekými Vítkovicemi. Favorizovaní domácí byli v derby aktivnějším týmem, který si vypracoval i několik nadějných možností ke skórování, gól ale nevstřelil, a tak se oba soupeři rozešli bez branek. Třinec nevyhrál ani svůj sedmý jarní zápas a zůstává pátý, v tabulce si nepolepšily ani poslední Vítkovice.
bez branek
bez branek
39' Bedecs
62' Žondra
78' Motyčka
89' Cverna
Sestavy
Paleček – Ilko, M. Čelůstka, Reintam, Bedecs, Janoščín – Masař (71. Dedič), R. Vaněk I., Šumbera (81. Joukl), Buchvaldek (54. Janošík) – Juřena
Na lavičce: Adamuška, Velner, Hykel, Samiec
Trenér: Jiří Neček
Květon – Malík (74. Cverna), Dramé, Mikula, Hýbl (70. Kučera) – Pašek, Motyčka, Ožvolda (85. Urbančok), Okleštěk, Twardzik – Žondra
Na lavičce: Chmiel, Prajza, Tkáč, Bzirský
Trenér: Ludevít Grmela
Rozhodčí: Dubravský – Kotík, Melichar • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Diváci: 601

Komentář

Favorit utkání vstoupil do zápasu aktivně. V 11. minutě se k Buchvaldkovu centru od rohového praporku dostal na zadní tyči Masař, jeho střelu ale jeden z hostujících obránců vykopl z malého vápna. Uběhla sotva minuta a Třinec měl další velkou možnost. Juřena se uvolnil na levé straně hřiště, přihrál do dobré pozice Buchvaldkovi, jeho rána ale byla skluzem sražena mimo brankový prostor.

Po čtvrthodině hry se osmělily i Vítkovice. Rychle vedená akce plná krátkých přihrávek skončila pokusem Hýbla, jenž zamířil mezi nohy Juřeny a Paleček musel předvést šikovný zákrok, aby balon vyrazil vedle své klece.

Další nadějná příležitost už ale patřila opět Třineckým. Šumberův centr vyrazil Květon jen před sebe, kde se k míči dostal Vaněk. Ten ale poslal svou dělovku nad horní tyč. Následně se hra uklidnila a do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Druhý poločas už tolik vzruchu nepřinesl. Stále platilo, že Třinec byl na hřišti o něco lepším celkem, šanci pohnout s nerozhodným stavem měl ale až deset minut před koncem, kdy po centru z pravé strany vrátil míč na bližší tyč Dedič a Čelůstka mohl hlavou rozhodnout. Výborným zákrokem se ale blýskl gólman Květon, který si tak z pátečního derby odnesl čisté konto.

To samé platilo i o jeho třineckém protějšku Lukáši Palečkovi. Oba celky si tedy po remíze 0:0 body rozdělily.

Ohlasy trenérů

Jiří Neček (FK Fotbal Třinec): "Prošvihli jsme nehorázně první poločas a v něm, kdybychom ještě dostali gól, to opravdu nevím, co by se pak dělo. I tak ale v kabině o poločase bouřka byla, něco jsme si museli vyříkat. Kýžený gól se nám ale dát nepodařilo a teď mám trochu strach, že když jsem před časem řekl, že budeme snad remízoví králové, tak se mi moje předpověď vyplní. A je to hrozná škoda. Na druhé straně nás Květáček opravdu krásně vychytal, hlavně co předvedl proti Čeldovi, to klobouk dolů. Ano, možná, že ho náš hráč spíš trefil, ale brankář tam šel. Sice jsme tlačili, ovšem to je bez branek k ničemu. Zápasy ale jedou dál a Vítkovicím přeji, ať se zachrání, protože to budou mít hodně těžké. Nám momentálně chybí větší zkušenost a lepší rozehrávka, je vidět, že nám po odchodu Kateřiňáka schází konstruktivní střední záložník." (mfkv.cz)

Ludevít Grmela (MFK Vítkovice): "Začal bych asi tím, že pro nás to bylo třetí utkání v řadě, které jsme museli odehrát venku. Situace pro hráče byla těžká, navíc jsme hráli po dvoutýdenní pauze. A ještě k tomu jsme měli za soupeře tým z popředí tabulky, i proto ten bod bereme. Cením si u kluků i jak jsme to uhráli, první poločas jsme byli o něco lepší my, byli jsme i o něco nebezpečnější, ale po pauze nás Třinec přimáčkl a v posledních dvaceti minutách dokonce velmi. Nakonec nám tam Pepa Květon zachránil dvě tutovky, to musím hodně vyzdvihnout. Utkání jsme tak nakonec i silou vůle uhráli na 0:0, takže ten bod bereme.“ (mfkv.cz)