21.04.2018 | Filip Lefenda | Zápas

Frýdek si v hlavním městě nebývale zastřílel, Olympii zničil rozdílem třídy

Foto: mfkfm.cz
Praha – Sobotní program 23. kola Fortuna národní ligy odstartoval na stadionu Evžena Rošického, kde svá domácí utkání hraje pražská Olympia. Ta od 10:15 hodin přivítala Frýdek-Místek, roli mírného favorita ale nezvládla. Valcíři se postupně dostali až do čtyřbrankového náskoku, který tři minuty před koncem už jen zmírnil čestným zásahem Katidis. Svěřenci trenéra Pulpita si z hlavního města odvezli třetí letošní venkovní vítězství a slaví důležité tři záchranářské body, díky kterým se od posledního dua odpoutali na rozdíl čtyř bodů.
87' Katidis
21' Willwéber
65' Slaninka (pen)
66' Varadi
83' Mozol
bez karet
54' Krčula
61' Chvěja
Sestavy
Stejskal – Moulazimis, Broukal, Mišůn (52. Ruml), Frizoni – Giditz, Verner (28. Fišl), Rothe (46. Michlík) – Katidis, Hejný, Jukl
Na lavičce: Čáp, Žežulka, Keita, Novák
Mihálek – Chvěja, Literák, Gáč, Fukala – Krčula, Willwéber (72. Mozol), Šumský (13. Švrček), Přichystal (82. Hruška), Slaninka – Varadi
Na lavičce: Buček, Bala
Trenér: Martin Pulpit
Rozhodčí: Houdek – Hrabovský, Vlasjuk • Stadion: Stadion Evžena Rošického • Diváci: 250

Komentář

Frýdek začal aktivně již od samého začátku. Tlak vyústil v 9. minutě v centr Krčuly na nehlídaného Šumského, druhý jmenovaný ale hlavičkoval z malého vápna těsně vedle brány. Podruhé zahrozili Valcíři v 17. minutě. Tentokrát hlavičkoval po rohovém kopu Slaninky Varadi, jehož pokus ještě na zadní tyči dorážel Chvěja, Stejskal si ale připsal skvělý zákrok.

O čtyři minuty později už se hosté radovali. Po jednom ze soubojů na hranici vápna se míč dostal k volnému Lubomíru Willwéberovi, který prostřelil Stejskala a otevřel skóre. Stanoven tím byl zároveň výsledek prvního poločasu, neboť další góly – a ostatně ani velké šance – se již nezrodily.

V 58. minutě mohl navýšit náskok Frýdku-Místku opět Willwéber, jeho rána z voleje ovšem těsně prosvištěla vedle levé tyčky. O šest minut později byl Krčula faulován na hranici vápna Stejskalem a sudí Houdek nařídil pokutový kop. Jeho exekuce se ujal Martin Slaninka a se štěstím zvýšil na 2:0.

To ale nebylo vše. Uběhla sotva minuta, když Willwéber předložil míč před prázdnou branku Adamovi Varadimu a ten pohodlně zvyšoval už na rozdíl tří zásahů. Následně Stejskal vychytal v sobotu aktivního Willwébera, na druhé straně zlikvidoval Mihálek hlavičku Hejného.

Právě Pražané se dokázali v závěru více dostat do hry a pokoušeli se alespoň o čestný zásah. V 72. minutě se Hejný otočil okolo Gáče, branku ale vysoko přestřelil. Na druhé straně propadl skákavý balón ke Krčulovi, ani on ale nezamířil mezi tři tyče. A tak se o slovo přihlásili opět fotbalisté Olympie. Ruml dostal míč za obranu, vzdušný pas na Hejného mu ale příliš nevyšel, a tak se domácí okradli o nadějnou možnost k zakončení.

Zajímavých akcí neubývalo ani s blížícím se koncem utkání. Průnik Olympie zakončoval na malém vápně Hejný, trestuhodně ale netrefil prázdnou branku. To hosté mířili jen o pár chvil později lépe. Odražený míč se dostal ke kopačkám střídajícího Václava Mozola, jenž perfektním obstřelem zvýšil už na 4:0 pro Frýdek!

V závěru se ještě přeci jen dočkali i domácí. Georgios Katidis zřejmě zkoušel centrem najít Jukla, balon ale zapadl na vzdálenější tyč a připravil hostujícího gólmana Mihálka o vychytanou nulu. Mrzet to ale Frýdeckomístecké příliš nemuselo. Z hlavního města si svěřenci kouče Pulpita odvezli v této sezóně třetí venkovní vítězství a udělali velký krok k záchraně.

Ohlasy trenérů

Oldřich Pařízek (FK Olympia): "My jsme byli na soupeře také připraveni, ale nic z toho jsme nesplnili. Ve všech činnostech jsme byli horší, takže jsme si nezasloužili vyhrát. Taková porážka moc bolí, mrzí..." (fkolympia.cz)

Martin Pulpit (MFK Frýdek-Místek): "Byli jsme na soupeře dobře připraveni. Hráči vše, co jsme si v kabině řekli, splnili do puntíku. Podobně jako na Viktorce Žižkov před čtrnácti dny můžeme říct, že jsme vyhráli zaslouženě." (mfkfm.cz)