27.04.2018 | Filip Lefenda | Top 3 uplynulého kola

TOP 3: Pázler a Fousek se blýskli hattricky, Frýdek zaskočil Příbram

Foto: Radek Klier (fkpardubice.cz)
Praha – Hattricková destinace? Východní Čechy! Jan Pázler z Hradce Králové a Adam Fousek z nedalekých Pardubic se ve 24. kole Fortuna národní ligy postarali hned o tři zásahy svých týmů. Slavilo se i ve Frýdku-Místku, který ukončil jarní neporazitelnost příbramského favorita.

A) Pázler zvýšil náskok na čele pořadí střelců

Fotbalisté Hradce Králové smetli v úterní předehrávce 24. kola pražskou Olympii. Pod výsledek 4:1 se hned třemi brankami podepsal nejlepší kanonýr Fortuna národní ligy Jan Pázler. Zakončení z těžké pozice, samostatný únik a penalta. Útočník Votroků se hattrickem posunul už na osmnáct vstřelených branek.

B) Frýdek ukončil neporazitelnost Příbrami

Dlouhých devět zápasů trvala série bez porážky v podání fotbalistů Příbrami. Středočeši byli papírovými favority i ve středu, na hřišti o záchranu hrajícího Frýdku-Místku ale narazili. Na trefy Chvěji a Hrušky reagovali hosté pouze snížením Matouška. Valcíři si tak po nesmírně cenném vítězství připsali do tabulky důležité tři body a nabyli s nimi i sebevědomí do dalších kol.

C) Duel Pardubic s Táborskem se změnil ve Fouskovu one man show

Tři góly, jeden střelec. Zápas Pardubic proti Táborsku si podmanil domácí Adam Fousek, který den po Pázlerově hattricku předvedl na východě Čech stejný kousek podruhé. Pardubický záložník otevřel skóre už v 11. minutě, o deset minut později náskok favorita potvrdil a čtyři minuty po změně stran opatřil další tříbodový zisk Pardubic definitivním razítkem.

JAK TO DOPADLO POSLEDNĚ?
Zachraňující se Frýdek-Místek vyloupil čtyřmi góly stadion pražské Olympie a zaznamenal třetí letošní venkovní vítězství. Tento počin ocenili fanoušci Fortuna národní ligy titulem moment 23. kola.