05.05.2018 | Michal Raška | Zápas

Frýdek-Místek ani na desátý pokus neporazil Varnsdorf, rozešel se s ním smírně

Foto: mfkfm.cz
Frýdek-Místek – V boji o záchranu přijel do moravskoslezského města Varnsdorf. Obě dvě mužstva potřebovala bodovat, jelikož se nachází těsně nad propastí sestupu. Do utkání vstoupili aktivněji hosté, ale nakonec to byla Lipina, která se radovala z první branky po půlhodině hry. Necelou čtvrt hodinu před koncem utkání se ale dočkali i hosté a oba týmy si tak připsaly po bodu. Frýdku-Místku se ani podesáté nepodařilo vyhrát nad Varnsdorfem.
34' Tandir
74' Klobása
14' Gáč
36' Tandir
58' Chvěja
89' Literák
33' Zieris
67' Zbrožek
70' Barac
77' Rudnytskyy
Sestavy
Mihálek – Fukala, Literák, Gáč, Slaninka – Willwéber (67. Švrček) – Macej, Mozol (74. Varadi), Chvěja, Přichystal (64. Hruška) – Tandir
Na lavičce: Buček, Bala, Biolek, Krčula
Trenér: Martin Pulpit
Porcal – Rudnytskyy, Zieris, Kouřil, Chlumecký (58. Bílek) – Durdević, Klobása, Zbrožek, Kocourek, Dordić (72. Šup) – Kozma (46. Barac)
Na lavičce: Samoel, Bláha, Šulc
Trenér: Zdenko Frťala
Rozhodčí: Berka – Antoníček, Černý O. • Stadion: Stadion Stovky • Diváci: 555

Komentář

Od úvodního výkopu byli hosté velmi aktivní a už ve 12. minutě tečoval prudký přímý kop Petr Zieris, ovšem pouze vedle levé tyče Mihálkovy brány.

Po dalších dvanácti minutách se domácí brankář Matěj Mihálek dopustil obrovské chyby, když mu vypadl míč z rukou po centru z levé strany. Následně se k němu dostal Fahrudin Durdevič, který si ho posunul na levou nohu a zakončil k pravé tyči, tam ale na brankové čáře odkopl balón Martin Slaninka.

Ve 33. minutě získala Lipina volný kop, ale po jeho zahrání chtěli hosté zahrát ofsajdovou past, která jim vůbec nevyšla a hned několik domácích hráčů se ocitlo osamocených před brankářem Porcalem. Jako první zkusil svoje štěstí Jakub Přichystal, ale napálil pouze hostující gólmana. Následně se k míči dostal Ismar Tandir a ten už zavěsil míč do sítě. Frýdecko-místečtí tak šli do vedení.

O pět minut později opět vylekal domácí fanoušky Fahrudin Durdevič, který vypálil zpoza vápna, ale jeho střela šla pouze těsně nad bránu Frýdku-Místku. Po hodině hry se Varnsdorfští dostali do další šance, ale střela po rohovém kopu skončila jen vedle levé tyče domácí svatyně.

Nakonec se ale Varnsdorf dočkal, když měl v 74. minutě další rohový kop, který tentokrát letěl na zadní tyč, kde se uvolnil Stanislav Klobása a hlavou srovnal stav utkání na 1:1.

O čtyři minuty později se čerstvý Adam Varadi dostal ke střele z voleje, ale tu nasměroval pouze do levé tyče. Minutu před koncem rozjásal domácí diváky Petr Literák, ale radost frýdecko-místeckých fanoušků trvala jen chvilku, jelikož pomezní rozhodčí zvedl praporek.

Utkání tak skončilo remízou 1:1 a Frýdku-Místku se ani podesáté nepodařilo nad Varnsdorfem zvítězit. Lipina tak dál zůstává na čtrnácté pozici s dvaceti šesti body, zatímco hosté klesli na třináctou příčku s jedním bodem navíc.

Ohlasy trenérů

Martin Pulpit (MFK Frýdek-Místek): "Nejsem ani tak zklamaný výsledkem, jako výkonem některých hráčů, na které už asi zřejmě dolehl tlak, jež se s blížícím koncem soutěže stupňuje. Bod beru, i když jsme v závěru utkání měli šanci Varadim, který nastřelil tyč." (mfkfm.cz)

Zdenko Frťala (FK Varnsdorf): "Z naší strany to bylo výborné utkání. V podstatě jsme měli po celou dobu zápas pod kontrolou, bohužel jsme však nevyužili tři, čtyři gólové příležitosti. Domácí hrozili ze standardních situací, které jsme zvládli výborně. Bod určitě bereme, ale myslím si, že jsme si mohli odvézt i tři body. Co se týče proměňování šancí, je to o tom, aby kluci byli koncentrování už na tréninku. Někdy si při zakončení hrají na Messiho a Ronalda, koncentrace v tréninku už pak není taková a poté se jim to v zápase, jako proti Frýdku, vrátí ve zlém. Někdy jsou utkání, kdy dáte jakoukoliv haluz. Nás už bohužel provází dlouho, že neproměňujeme stoprocentní šance." (mfkfm.cz)