06.05.2018 | David Klier | Zápas

Televizní duel Pardubic s Třincem rozhodla trefa domácího Mužíka

Foto: Radek Klier (fkpardubice.cz)
Pardubice – Nedělní program 26. kola Fortuna národní ligy otevřelo střetnutí Pardubic s Třincem. Zápas, jenž se hrál pod dohledem kamer České televize, zvládli lépe domácí. Tři body zajistil Východočechům povedenou trefou Mužík. Domácí fotbalisté se tak v tabulce vrátili na třetí místo.
73' Mužík
bez branek
22' Černý
63' Petráň
75' Prosek
43' Samiec
68' Janoščín
88' Ilko
Sestavy
Šmíd – Látal, Prosek, Jeřábek, T. Čelůstka – Mužík (90+1. D. Novák), Solil, Řezníček, A. Fousek (85. Sokol) – P. Černý – Petráň (72. Kovář)
Na lavičce: Hrnčíř, Lněnička, Huf, Šafařík
Trenér: Jaroslav Novotný, Jiří Krejčí
Paleček – Ilko, M. Čelůstka, Reintam, Janoščín – Buchvaldek (80. Hykel), Samiec (80. Bedecs), R. Vaněk I., Šumbera (70. Janošík) – Juřena, Dedič
Na lavičce: Adamuška, Cienciala, Velner, Joukl
Trenér: Jiří Neček
Rozhodčí: Mikyska – Vlasjuk, Caletka, Mrázek • Stadion: Stadion Pod Vinicí • Diváci: 531

Komentář

Před začátkem utkání se držela minuta ticha za zesnulého Pavla Pergla. Pardubice musely nastoupit ve výrazně pozměněné sestavě, vykartováni totiž byli Martin Šejvl a brankář Milan Knobloch. V brance nastoupil Nicolas Šmíd a v záloze si připsal svůj první start za pardubický "A" tým dorostenec Tomáš Solil.

Ze začátku utkání měli míč více na kopačkách domácí fotbalisté, jejich časté centry a dlouhé míče za obranu se ale neujaly. Poprvé musel hostující Paleček zasahovat až v 19. minutě, kdy právě debutant Solil vystřelil zpoza pokutového území k pravé tyči, brankář míč vytáhl na roh.

Zbytek prvního dějství příliš pohledných akcí neukázal, rozhodčí Jan Mikyska pouze dvakrát vytáhl žlutou kartu po faulech Pavla Černého, respektive Martina Samiece.

I první velkou příležitost druhého poločasu si vypracovaly Pardubice, které se dostaly do pokutového území díky Fouskovi. Ten se dostal přes obránce a z hranice penalty vystřelil, obránce však jeho pokus zblokoval. Odražený míč si poté našel Řezníček, jeho technická střela skončila nad brankou.

Jediný gól utkání padl v 72. minutě. Ladislav Mužík dostal míč před vápnem, otočil se kolem obránce a parádní technickou ranou na zadní tyč překonal Palečka.

Pardubice tedy odčinily poslední prohru z Vlašimi a znovu zvítězily. Naopak Třinci skončila šňůra pěti zápasů bez prohry. Východočeši jsou znovu třetí, minimálně tedy do zápasu Hradce Králové, který odpoledne hraje v Sokolově.

Ohlasy trenérů

Jiří Krejčí (FK Pardubice): "Bylo to hodně vyrovnané utkání, odehrávalo se především mezi šestnáctkami. Věděli jsme, že budou rozhodovat detaily. Povedla se nám jedna střela a jsme o gól šťastnější. Jinak si ale myslím, že jsme narazili na silné mužstvo."

Jiří Neček (FK Fotbal Třinec): "Gólů předcházela chyba Janoščína, jenž špatně bránil. Nechal protihráče zpracovat míč a vystřelit. Za tuto chybu jsme zaplatili. Nefungoval nám ani útok. Výkon se mi celkově nelíbil, jsem z něj hodně zklamaný."