07.05.2018 | Filip Lefenda | Rozhovory

Omlazená sestava Pardubic nezklamala. Přesně takový zápas jsme čekali, culil se Látal

Foto: Radek Klier (fkpardubice.cz)
Pardubice, Praha – V dresu Pardubic zasáhl v letošní sezóně do sedmého soutěžního utkání, vůbec poprvé se ale představil v základní sestavě. Dvacetiletý záložník Radek Látal dostal v duelu s Třincem šanci místo vykartovaných spoluhráčů a rozhodně nezklamal, byť nastoupil pro něj netradičně na pravém kraji obrany.

Pardubice šly do duelu s několika změnami v sestavě. V Posledním utkání na půdě Vlašimi obdrželi červené karty brankář Knobloch a bek Šejvl. Do akce tak museli jiní. "Připravoval jsem se na to celý týden," přiznal Radek Látal, syn někdejšího stejnojmenného reprezentanta. "Poté, co se vykartoval Martin Šejvl, mi trenér řekl, že budu hrát," dodal dvacetiletý krajní záložník.

Radek Látal

Tým: FK Pardubice
Narozen: 16.12.1997
Pozice: Záložník
Předchozí působiště: Sigma Olomouc

Ten však tentokrát musel nastoupit na pravé straně obrany. "Jsem sice krajní záložník, ale je to jen o post níže," usmíval se po utkání. "Myslím, že jsem se na to dobře připravil a bylo to dobré," byl spokojen se svým výkonem, ale i s tím, co předvedli jeho spoluhráči. 

"Máme další zkušené hráče. Honza Prosek zahrál na stoperu výborně. Zkoušel to tam i v letní přípravě. Tomáš Solil, debutant, předvedl také výborný výkon. Myslím, že tam problém nebyl," komentoval otázku absencí, s nimiž se Pardubičtí vypořádali na výbornou. 

Třinec doma porazili 1:0 a v tabulce se dočasně vrátili na třetí pozici, z níž je však následně opět odsunul Hradec Králové. "Přesně takový zápas jsme čekali," nebyl ničím zaskočen Látal. "S Třincem je to vždy bojovné. Chtěli jsme na ně vlétnout. Vyhráli jsme, takže panuje spokojenost," hodnotil fotbalista, jenž letos zasáhl do sedmého ligového utkání. 

Jediná branka padla v 73. minutě. "Láďa Mužík dostal míč, navedl si ho doprostřed a krásnou střelou ho uklidil k tyči. Prostě paráda," radoval se Látal po konečném hvizdu. Aktuálně čtvrté Pardubice ztrácejí po 26. kole jen tři body na druhou Příbram a stále jsou tak ve hře o postup do nejvyšší soutěže. V dalším kole pocestují Východočeši na půdu Varnsdorfu, kde se ještě předtím představí v úterní odložené dohrávce 19. kola i právě Příbramští.

73' Mužík
bez branek
22' Černý
63' Petráň
75' Prosek
43' Samiec
68' Janoščín
88' Ilko
Sestavy
Šmíd – Látal, Prosek, Jeřábek, T. Čelůstka – Mužík (90+1. D. Novák), Solil, Řezníček, A. Fousek (85. Sokol) – P. Černý – Petráň (72. Kovář)
Na lavičce: Hrnčíř, Lněnička, Huf, Šafařík
Trenér: Jaroslav Novotný, Jiří Krejčí
Paleček – Ilko, M. Čelůstka, Reintam, Janoščín – Buchvaldek (80. Hykel), Samiec (80. Bedecs), R. Vaněk I., Šumbera (70. Janošík) – Juřena, Dedič
Na lavičce: Adamuška, Cienciala, Velner, Joukl
Trenér: Jiří Neček
Rozhodčí: Mikyska – Vlasjuk, Caletka, Mrázek • Stadion: Stadion Pod Vinicí • Diváci: 531