16.05.2018 | David Záruba | Zápas

Pardubice v divoké přestřelce porazily českobudějovické Dynamo 4:3

Foto: Radek Klier (fkpardubice.cz)
Pardubice – Parádní podívanou si užili fanoušci, kteří ve středu odpoledne dorazili na pardubické hřiště Pod Vinicí. Domácí fotbalisté totiž v napínavém zápase přestříleli Dynamo České Budějovice 4:3 a upevnili si třetí pozici v tabulce. I tak však přišli o ryze teoretickou šanci na postup do první ligy, protože Příbram díky remíze v Opavě své druhé místo uhájí.
9' Fousek
34' Havel (vl)
56' Řezníček
70' Kašiar
18' Hašek
31' Pešek
89' Táborský
40' Látal
66' Fousek
85' Látal
90' Knobloch
66' Javorek
71' Havel
Sestavy
Knobloch – Látal, Prosek, Šejvl, T. Čelůstka – Mužík, Řezníček, Jeřábek, A. Fousek (88. Sokol) – P. Černý (80. Kovář), Petráň (62. Kašiar)
Na lavičce: Hrnčíř, Březina, Lněnička, Novák
Trenér: Jaroslav Novotný, Jiří Krejčí
Staněk – Nitrianský (78. Řezáč), Havel, P. Novák, Kladrubský – Čavoš, Javorek – Švantner (66. Táborský), Hašek, Pešek – Mashike Sukisa
Na lavičce: Křížek, Vondra, Puchel
Trenér: David Horejš
Rozhodčí: Adámková – Nádvorník, Boček • Stadion: Stadion Pod Vinicí • Diváci: 566

Komentář

Žádná vyčkávaná, týmy se do sebe pustily od úvodního hvizdu a už po pěti minutách měli možnost otevřít skóre Petráň s Černým. Neuspěli, a tak jejich zaváhání musel v deváté minutě napravovat Adam Fousek, který se trefil hlavou po rohu a rozepsal nakonec bohatý gólový účet – 1:0. Radost Pardubicím nevydržela ani deset minut, protože za záda obránců se v 17. minutě vyřítil Filip Hašek, obhodil si Knoblocha a snadno zakončil do prázdné brány – 1:1.

Dynamo vyrovnávací branka nabudila a ve 31. minutě šli hosté dokonce do vedení. Jakub Pešek si počkal na křížnou přihrávku vápnem a ze sedmi metrů ranou k tyči otočil skóre – 1:2. Jenže ani českobudějovičtí fotbalisté si náskok neužívali dlouho. Za tři minuty totiž dostal na levé straně nabito Tomáš Čelůstka a jeho přízemní střela za pomoci teče Havla zapadla do branky – 2:2.

Trenéři o poločase možná nabádali své svěřence k větší obezřetnosti směrem dozadu, ale borci v kopačkách je, naštěstí pro diváky, neposlechli. V 56. minutě znovu obrátil skóre, tentokrát na stranu Pardubic, záložník Jan Řezníček, který pálil po zemi přesně k tyči – 3:2. Tentokrát hosté zareagovat nedokázali, naopak v 71. minutě šli Východočeši do dvoubrankového trháku. Mužíkovu střelu Staněk jen vyrazil k nohám Romana Kašiara, který svou první druholigovou brankou v životě dal Pardubicím trochu klidu – 4:2.

Zdálo se, že by už mohlo být rozhodnuto, ale České Budějovice ukázaly, že dvacet minut je ve fotbale pořádně dlouhá doba. V 80. minutě kvůli ofsajdu neplatil gól Mashikeho. V 86. minutě po druhé žluté kartě odešel předčasně do sprch Radek Látal a Budějovice se dostaly do tlaku. Ten v 89. minutě zužitkoval Ivo Táborský a stále bylo o co hrát – 4:3. Jenže další klíčový moment Dynamo nezvládlo. Ve druhé nastavené minutě trefil Mashike tyč a dorážející Táborský minul branku. Pardubice v infarktovém závěru tři body s velkým štěstím udržely.

Ohlasy trenérů

Jiří Krejčí (FK Pardubice): "Měli jsme dobrý začátek prvního poločasu, byli jsme silní na míči. Dva inkasované góly s námi udělaly své, ale naštěstí jsme do poločasu vyrovnali. Na startu druhé půle byli víc na míči hosté, ale nám se podařilo skórovat, což nás uklidnilo. Těší nás vítězství se silným soupeřem. Kluky můžu pochválit za 80 minut, ale poslední desetiminutovka mě pěkně nazdvihla." (dynamocb.cz)

David Horejš (SK Dynamo České Budějovice): "Příchozí diváci museli být spokojeni, padlo sedm branek. Do zápasu jsme špatně vstoupili a domácí šli zaslouženě do vedení. Nám se pak povedlo utkání otočit, ale celkově jsme dělali hrozné chyby směrem dozadu. Prohrávali jsme osobní souboje, v tom nás domácí předčili. Dát venku tři góly a nevézt si ani bod, to je ostuda. Domácí šli víc za vítězstvím a byli o ten gól lepší." (dynamocb.cz)