19.05.2018 | Filip Lefenda | Top 3 uplynulého kola

TOP 3: Příbram druhým postupujícím, vlašimský venkovní lup a produktivní Pardubice

Foto: fkpribram.cz
Praha – Příbram se díky remíze na půdě Opavy vrací po roce opět do nejvyšší soutěže. Fotbalisté Vlašimi dokázali jako vůbec první v této sezóně brát tři body na stadionu Třince. Pardubice zvládly přestřelku s Českými Budějovicemi a jsou třetí.

A) Příbram se po roce vrací do nejvyšší soutěže

Jen rok trvalo působení fotbalistů Příbrami ve Fortuna národní lize. Středočeský tým se i přes špatný začátek sezóny dokázal prodrat do popředí tabulky a remízou na půdě Opavy si ve 28. kole definitivně zajistil návrat mezi tuzemskou elitu. V tabulce mají svěřenci trenéra Csaplára jen o dva body méně než zmínění Slezané, a tak jsou dvě kola před koncem stále ve hře i o celkové vítězství v soutěži.

B) Vlašim ukončila domácí neporazitelnost Třince

Velký úspěch zaznamenal v posledním kole tým Vlašimi. Ten jako vůbec první v tomto roce triumfoval na stadionu Rudolfa Labaje v Třinci, kde zvítězil díky proměněnému pokutovému kopu ze 76. minuty 1:0. Sellier & Bellot tak oplatil Slezanům podzimní porážku ze svého hřiště, kde padl před domácími fanoušky 2:3.

C) Pardubice ovládly přestřelku s Dynamem

Hodně divoké bylo utkání Pardubic s Českými Budějovicemi, které nabídlo celkem sedm branek. Domácí sice rychle vedli, Dynamo ale zvládlo výsledek otočit. To Pardubické nepoložilo, ba naopak. Východočeši třemi trefami skóre rovněž otočili a nakonec v přestřelce zvítězili 4:3. I díky dalším třem bodům jsou aktuálně Pardubice na skvělé třetí příčce druholigové tabulky.

JAK TO DOPADLO MINULE?
Fotbalisté Opavy si tři kola před koncem soutěže zajistili po třinácti letech návrat mezi českou elitu. Úspěch Slezanů zvolili fanoušci Fortuna národní ligy dle očekávání momentem 27. kola.