20.05.2018 | Michal Raška | Zápas

Frýdek-Místek je po další prohře prvním sestupujícím

Foto: mfkfm.cz
Frýdek-Místek – Frýdeckomístečtí měli před sebou další těžký úkol a to vyhrát v domácím prostředí s Ústím nad Labem, které si připsalo už tři výhry v řadě. Od začátku utkání byli domácí nažhavení vstřelit první branku, ale i přes šance Válcoven branka v první půli nepadla. Pět minut po začátku druhého poločasu se po centru prosadil hlavou Alexander Jakubov a poslal hosty do vedení. O čtyři minuty později ovšem srovnal Ismar Tandir, když zakončil zpoza vápna k levé tyči. Hosté v závěru neproměnili penaltu, v poslední minutě se ale prosadil Novotný. Frýdek-Místek se tak po pěti letech loučí s druhou nejvyšší ligou, zatímco Ústí nad Labem je po fantastické formě ke konci sezóny velmi blízko k záchraně.
54' Tandir
50' Jakubov
90' Novotný
62' Literák
64' Biolek
77' Mravec
79' Tandir
80' Varadi
23' Pilík
24' Leibl
65' Pokorný
87' Zeman
Sestavy
Mihálek – Biolek (85. Šohaj), Literák, Mravec, Fukala – Mozol (46. Přichystal), Dramé (80. Hruška), Willwéber, Slaninka – Varadi, Tandir
Na lavičce: Buček, Bala, Chvěja, Macej
Trenér: Martin Pulpit
Vašek – M. Zeman, J. Pokorný, Kingue, Leibl – J. Peterka, Martykán – P. Pilík (76. D. Procházka), D. Richter (90+1. Miskovič), F. Novotný – Jakubov
Na lavičce: Němec, Gilián, Šnirc, Drame, Ťok
Trenér: Aleš Křeček
Rozhodčí: Ardeleanu – Boček, Flimmel, Klíma • Stadion: Stadion Stovky • Diváci: 786

Komentář

Před Lipinou stál jasný cíl, a to vyhrát. Do utkání vstoupili domácí velmi aktivně a už po sedmi minutách hry se ocitl Adam Varadi v šanci, kterou ovšem chytil Petr Vašek.  Ve 24. minutě se po centru Slaninky dostal ke hlavičce Petr Literák, ale jeho zakončení skvělým zákrokem zneškodnil opět hostující gólman. Ke konci první půle se hra vyrovnala, ale branka nepadla. 

Do druhého poločasu Ústí nad Labem vlétlo a už po pěti minutách šlo do vedení. Michal Leibl poslal centr z levé strany do vápna, kde byl nepohlídaný Alexander Jakubov, jenž hlavou zakončil k pravé tyči. Radost ovšem hostům nevydržela příliš dlouho, jelikož si o čtyři minuty později vyměnil Dramé přihrávku se Slaninkou, následně první jmenovaný poslal míč Ismaru Tandirovi, který si balón zpracoval a zpoza vápna vystřelil přesně k levé tyči. 

V 66. minutě se Martin Slaninka dostal k odraženému míči a vypálil, ovšem i když se jeho střela stáčela do levé šibenice, tak Petr Vašek předvedl další výborný zákrok. Lipina byla nahecovaná a o dvě minuty později mohl otočit utkání Michal Mravec, ale jeho zakončení uvnitř šestnáctky skončilo vedle levé tyče. 

Deset minut před koncem měl Alexander Jakubov velkou šanci poslat hosty opět do vedení, když se po centru dopustil faulu ve vápně Tandir, ale Jakubov z penalty přestřelil domácí svatyni. V poslední minutě však vymyslel Richter geniální přihrávku, po které upaloval sám na bránu Filip Novotný, jenž zachoval chladnou hlavu a zakončil k pravé tyči.

Frýdek-Místek je tak před posledním kolem definitivně prvním sestupujícím týmem, zatímco Ústí nad Labem si připisuje další výhru a rozdá si to v posledním kole o záchranu doma na férovku s Vítkovicemi.

Ohlasy trenérů

Martin Pulpit (MFK Frýdek-Místek): "Není co hodnotit, byla to fraška. Hráčům děkuji, že do posledního zápasu dali všechno. Tohle není o jednom utkání, tady chybí cesta, cíl, vize celého frýdeckého fotbalu. Aby se v tomto krásném prostředí nastartoval fotbal, musí se něco změnit. Je mi líto fanoušků. To, co se dnes dělo na hřišti, nemá smysl komentovat."

Aleš Křeček (FK Ústí nad Labem): "Bylo to od začátku nervózní utkání, více se bojovalo, než hrál fotbal. My jsme bohužel neproměnili penaltu, v tom momentu mi moc dobře nebylo. Jsem ale hrozně moc rád, že jsme to nakonec zvládli a zápas vyhráli."