22.05.2018 | Filip Lefenda | Rozhovory

Radost z dvacáté trefy mu zkazili Slezané. Výkon a prohra mě štvou, soptil Pázler

Foto: fchk.cz
Hradec Králové, Praha – Duel mezi Hradcem Králové a Opavou se od samého začátku vyvíjel jasně ve prospěch hostů. Lídr soutěže si během první půle vypracoval na východě Čech hned tříbrankový náskok, který po změně stran ještě navýšil. Alespoň čestný zásah domácích obstaral v závěrečné desetiminutovce nejlepší kanonýr soutěže Jan Pázler. Jeho jubilejní dvacátá trefa mu ale příliš radosti neudělala.

Hradec chtěl na dálku bojovat o konečné třetí místo s nedalekým rivalem z Pardubic, do utkání ale vstoupil katastrofálně. "Je to zklamání. Opava byla lepší, efektivnější. Dala nám lekci z produktivity," poukazoval Pázler na fakt, že již ve 14. minutě vedli Slezané o dvě branky.

Jan Pázler

Tým: FC Hradec Králové
Narozen: 10.01.1991
Pozice: Útočník
Výška: 182 cm
Váha: 77 kg
Předchozí působiště: Slavia Praha, Dukla Praha, Jablonec, Znojmo

"V první půli jsme měli také nějaké šance, stejně jako oni. Opava je bohužel proměnila, my je ovšem ke gólům nedotáhli. Vedli 3:0 a druhý poločas už tak pak byl složitý," smutnil sedmadvacetiletý rodák z Náchoda.

Opava přijela na východ Čech v herní i psychické pohodě. Postup do nejvyšší soutěže si svěřenci trenéra Skuhravého zajistili už ve 27. kole. "Ťukali si to dobře. Postup už mají jistý, takže to z nich spadlo," vnímal uvolněnost soupeře Pázler. "My bohužel byli všude pozdě, Opava vyhrála zaslouženě," přiznal královéhradecký kanonýr.

Votroci přitom šance měli, zejména po změně stran na hřišti zabrali. "Chtělo to lépe řešit zakončení. Bohužel se nám gólově nedařilo, Opavě ano. To rozhodlo," smutnil dále domácí útočník, jehož trefa na konečných 1:4 už měla na výsledek spíše jen kosmetický efekt. 

Pro Pázlera však šlo o jubilejní dvacátý gól v sezóně. "Jsem za něj samozřejmě rád, teď ale ve mně spíše převládá zklamání z výsledku," netajil se nejlepší střelec letošního ročníku Fortuna národní ligy. "Štve mě prohra a náš výkon," dodal. 

Kolo před koncem soutěže mají Královéhradečtí na svém kontě o bod méně než třetí Pardubice. Sezónu Votroci uzavřou v Táboře, jejich nedaleký rival bude doma hostit pražskou Olympii.

81' Pázler
7' Schaffartzik
14' Kvída (vl)
37' Hrabina
73' Kuzmanovič (pen)
23' Plašil
60' Urma
42' Puškáč
78' Radič
Sestavy
Vízek – Plašil, Kvída, Čech, Urma – Krátký, Janoušek (86. Pajer), Zorvan (46. Eliáš), Martan – Miker (79. Kropáček), Pázler
Na lavičce: Ottmar, Hašek, Mudra, Schwarz
Trenér: Karel Havlíček
Šrom – Simerský, Svozil, Radić, Schaffartzik – Kuzmanović, Janetzký (80. Jurečka), Jursa, Hrabina (63. Stříž) – Puškáč (84. Kotlík), Smola
Na lavičce: Lasák, Zapalač, Zavadil
Trenér: Roman Skuhravý
Rozhodčí: Houdek – Vlček, Vít • Stadion: Všesportovní stadion • Diváci: 1025