04.06.2018 | Zdeněk Kamínek ml. | Rozhovory

V létě budu volný hráč. Rozmyslím se, co dále, říká Žondra

Foto: Lukáš Zetek (zety sport, mfkv.cz)
Ústí nad Labem – Libor Žondra se stal jednou ze zimních posil Vítkovic, kam přišel dohrát smlouvu z Hradce Králové. V létě bude zanedlouho devětadvacetiletý útočník na listině volných hráčů, tedy pokud po fotbalistovi s ligovými zkušenostmi některý z klubů nesáhne. V dresu Vítkovic vsítil za deset zápasů na jaře pět branek, avšak na záchranu týmu ve Fortuna národní lize to nestačilo. Během podzimu se Žondra prosadil za Hradec Králové jen jednou.

Jak byste zhodnotil poslední duel v Ústí nad Labem?
Všichni, včetně diváků v televizi, viděli, že jsme zápas nezvládli. Ústí nad Labem chytlo výborně začátek utkání, brzy jsme inkasovali. Za stavu 0:1 z našeho pohledu jsme měli šanci z rohu, kdy jsem míč trefil na zadní tyč, nějak se to ale poodráželo. Škoda, že jsme balón nedorazili, to byla naše jediná šance v prvním poločase. Arma si pak už výsledek pohlídala.

Libor Žondra

Tým: MFK Vítkovice
Narozen: 22.06.1989
Pozice: Útočník
Výška: 195 cm
Váha: 90 kg
Předchozí působiště: Pivín, Určice, Hranice na Moravě, Olomouc, Hlučín, Znojmo, Hradec Králové

Jak jste se na přímé střetnutí o záchranu připravovali?
Na zápas jsme se připravovali, tréninky jsme odlehčili. Do Ústí nad Labem jsme se těšili, protože jsme věděli, že si záchranu můžeme uhrát sami. To bylo dobře, ale bohužel se nám to nepovedlo.

Pociťovali jste tlak?
Psychický tlak jsem si já osobně nepřipouštěl, ale v týmu byli i mladí kluci. Nevím, jak to vzali oni, ale je to jen fotbal.

Do Vítkovic jste měl přijít jako spasitel a k boji o záchranu jste přispěl pěti brankami. Vnímal jste svou úlohu v mužstvu?
Do týmu jsem přišel já, Tomáš Okleštěk a David Pašek. Všichni máme ligové zkušenosti a přišli jsme klukům pomoct. Dařilo se nám to až do zápasu s Ústím nad Labem, který jsme nezvládli jako tým. Jinak jsme podle mého názoru jaro zvládli výborně, ale chyběly nám body z podzimu. Sestoupili jsme a je to špatné.

Co vám trenér Ludevít Grmela po utkání řekl?
Podal nám ruku a řekl, že jsme si to neprohráli jedním zápasem. Jak jsem již i zmínil, bodů z prvních deseti zápasů bylo málo. V Ústí nad Labem jsme to mohli celé zvrátit, bohužel se to nepovedlo.

Kam se uberou nyní vaše kroky?
Byl jsem ve Vítkovicích na hostování dohrát smlouvu z Hradce Králové, v létě budu volný hráč. Nevím, co bude, nyní si dám čtrnáct dní pauzu, vyčistím hlavu a rozmyslím se, co dále s fotbalovou kariérou. Nemám nyní žádnou nabídku na stole, uvidím podle toho, co přijde a rozhodnu se, co pro mě bude nejlepší z fotbalového i osobního hlediska.

Zažil jste v kariéře již nějaký sestup?
Sestoupil jsem přibližně ve dvaceti letech s Hlučínem, ale ten měl po podzimu jen asi sedm bodů. Byly to mé první zkušenosti s druhou ligou a před dvěma roky jsme sestoupili s Hradcem Králové. Nová zkušenost to pro mě není.

9' Richter
34' Pilík (pen)
59' Pokorný
79' Jakubov
bez branek
82' Miskovič
33' Mikula
37' Hýbl
39' Pašek
72' Motyčka
Sestavy
Vašek – Leibl, J. Pokorný, Kingue, Šnirc – Martykán (85. Pimpara), J. Peterka – P. Pilík (72. D. Procházka), D. Richter (69. Miskovič), F. Novotný – Jakubov
Na lavičce: Němec, Gilián, Drame, Ťok
Trenér: Aleš Křeček
Květon – Malík, Mikula, Twardzik, Hýbl – Motyčka (76. Urbančok) – Pašek, Okleštěk, Ožvolda (46. Mrázek), Kučera (46. Mišinský) – Žondra
Na lavičce: Chmiel, Prajza, Tkáč, Bzirský
Trenér: Ludevít Grmela
Rozhodčí: Zelinka – Blažej, Hock, Ginzel • Stadion: Městský stadion v Ústí nad Labem • Diváci: 1466