12.06.2018 | Filip Lefenda | Aktuální zprávy

Brno opouští čtveřice hráčů, nejistá je budoucnost Poláka či Juhara

Foto: fczbrno.cz
Praha – Fotbalisté brněnské Zbrojovky, která spadla po šesti letech z nejvyšší soutěže, zahájili v pondělí letní přípravu. V týmu již chyběla čtveřice hráčů, kteří v moravské metropoli kopali ještě pár týdnů zpět první ligu, trenérům naopak nechyběli navrátilci z hostování či šikovní mladíci z dorostu.

Zbrojovka se musí dle očekávání vypořádat s některými odchody. Brněnský dres již dále nebudou oblékat ruský útočník Konstantin Bazeljuk a litevský reprezentační obránce Tadas Kijanskas. Hostování skončilo plzeňskému záložníkovi Miloši Kratochvílovi, jenž v pondělí přestoupil do Jablonce, a také dalšímu záložníkovi Rafaelu Acostovi.

Z hostování se naopak do Brna vrátili Jakub Přichystal a David Gáč, tedy duo, které na jaře nastupovalo v rámci Fortuna národní ligy v dresech Frýdku-Místku. Do přípravy naskočili také tři nadějní dorostenci. Jde o mládežnického reprezentačního obránce Tomáše Chylu, krajního záložníka Dana Jambora a středopolaře Dominika Kříže. 

Otazník visí nad setrváním zkušeného Jana Poláka. Sedmatřicetiletému matadorovi končí tento měsíc smlouva a vzhledem k tomu, že momentálně laboruje s naštíplou lýtkovou kostí, není jasné, zda bude v klubu pokračovat. Nejistá je i budoucnost Martina Juhara, jemuž rovněž končí smlouva.

K zahájení přípravy Zbrojovky Brno se sešli:
Dušan Melichárek, Pavel Halouska, Jiří Floder, Jakub Šural, Ondřej Sukup, Francisco Gomes, Lukáš Kryštůfek, Petr Pavlík, Lukáš Vraštil, Ondřej Vintr, Tomáš Pilík, Ladislav Krejčí, Musefiu Ashiru, Jan Sedlák, Michal Škoda, Marek Vintr, Milan Lutonský, Martin Juhar, Antonín Růsek, Martin Zikl, Tomáš Chyla, David Gáč, Dan Jambor, Dominik Kříž, Jakub Přichystal