18.06.2018 | Filip Lefenda | Aktuální zprávy

Vítkovice zahájily přípravu pod novým trenérem

Foto: 1scznojmo.cz
Praha – Pod vedením nového trenéra Jiřího Balcárka zahájili fotbalisté Vítkovic přípravu na nový ročník Fortuna národní ligy. V loňské sezóně předposlední tým soutěže se nakonec díky nepřihlášení se pražské Olympie a nezájmu klubů na druhých až čtvrtých místech v ČFL a MSFL nakonec ve druhé nejvyšší soutěži zachránil.

Pětačtyřicetiletý Balcárek vedl v podzimní části uplynulého ročníku Fortuna národní ligy fotbalisty Znojma, nyní povede někdejší záložník olomoucké Sigmy Vítkovice. "S trenérem Balcárkem jsme uzavřeli smlouvu na dva roky s možným prodloužením a věříme, že bude pokračovat v trendu stabilizace A-týmu," uvedl po nedělních jednáních člen vedení Radovan Řehulka na klubových stránkách. Asistentem trenéra je nově Miroslav Paul.

A právě pod bedlivým dozorem těchto mužů vstoupili Ostravané v pondělí do přípravy na příští ročník Fortuna národní ligy. Ke společnému tréninku se sešlo celkem 21 hráčů, přičemž nechyběly ani nové tváře. Z ostravského baníku dorazilo kvarteto Josef Celba, Roman Holiš, Dominik Smékal a Tomáš Hykel, tým byl rovněž doplněn o vítkovické dorostence Matěje Prause, Matyáše Richtára a Tomáše Drapáka s Netoličkou.

Jiní hráči, kteří byli ještě nedávno členem druholigového kádru, naopak chyběli. Šlo o Libora Žondru, Tomáše Oklešťka, Filipa Twardzika, Jakuba Kučeru, Dominika Urbančoka, Soufianéa Dramého, Matěje Hýbla a Pavla Tkáče.

Již v sobotu pak čeká na Vítkovice první přípravné utkání, když se v Oldřišově utkají od 15 hodin s prvoligovým nováčkem z Opavy.