19.06.2018 | Filip Lefenda | Aktuální zprávy

Zbrojovka remizovala s Trnavou, posílí ji Mičola?

Foto: fczbrno.cz
Praha – Fotbalisté Brna mají za sebou první přípravné utkání. Zbrojovka v sobotu změřila síly s úřadujícím slovenským mistrem z Trnavy. Duel, v němž byli Moravané mírně aktivnějším týmem, branku nenabídl. Do středečního utkání proti bratislavskému Slovanu už by měl zasáhnout i záložník Mičola, jenž je v Brně na testech.

Trenér Pivarník v utkání prostřídal dvě odlišné jedenáctky, a ačkoliv vstoupilo Brno do obou dějství aktivně, žádnou ze svých šancí neproměnilo. "Dozadu to bylo dobré, systém v pořádku, jako tým jsme celkem obstáli. I v kombinační fázi jsme si vedli dobře, občas jsme se však dopouštěli lehkých ztrát. Oběma týmům ale chybělo větší množství nebezpečných míčů do šestnáctky," hodnotil střetnutí pro klubový web brněnský kouč.

Ten připomněl, že střílení branek je jedna z věcí, které současnou Zbrojovku trápí nejvíce. I proto nechce Pivarník ponechat nic náhodě a volá po posilách. První vlaštovkou by mohl být zkušený záložník Tomáš Mičola, který se k týmu připojil v pondělí a je v něm zatím na zkoušku. Devětadvacetiletý fotbalista naposledy oblékal dres ostravského Baníku, svou stopu ale zanechal také v pražské Slavii či francouzském Brestu.

Mičola si za Zbrojovku zahraje poprvé už ve středu, kdy se Moravané utkaní v Zastávce u Brna s dalším slovenským protivníkem, a sice bratislavským Slovanem.

FC Spartak Trnava – FC Zbrojovka Brno 0:0
Sestava Trnavy: Chudý (46. Rusov) – Kadlec (74. Čonka), Hladík, Tóth, Čonka (46. Janso) – Greššák (46. Oravec), Sloboda (71. Greššák) – Jirka (74. Egho), Čanturišvili, Lovás (14. Brigant) – Egho (45. Bogdanovski)
Sestava Brna:
1. poločas: Melichárek – Šural, Vraštil, Pavlík, Gomes – Sedlák – Jambor, Krejčí, Pilík, Ashiru – Růsek
2. poločas: Halouska – Chyla, Gáč, Kryštůfek, Sukup – Vraštil – Přichystal, Kříž, Růsek, O. Vintr – Zikl