23.07.2023 | Tomáš Kohlmann | Zápas

Dukla rozstřílela sparťanské béčko 4:1, dvakrát se trefil Zeronik

Foto: sparta.cz
Fotbalisté pražské Dukly v úvodním kole nového ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY porazili na Žižkově béčko Sparty 4:1. Svěřenci trenéra Rady šli do vedení už ve čtvrté minutě po vlastním gólu Ondřeje Kukučky. Ještě do pauzy se trefil Jakub Zeronik, dvaadvacetiletý útočník se následně trefil i po změně stran. Šťovíčka v brance Dukly dokázal překonat pouze Tomáš Schánělec a pětigólové dopoledne dokončil těsně před koncem Marek Červenka.
70' Schánělec
4' Kukučka (vl)
32' Zeronik
60' Zeronik
85' Červenka
34' Vydra
55' Večerka
bez karet
Sestavy
Nalezinek – Vydra, Kukučka, Večerka (67. Ševínský) – Váňa, Kaštánek, Cissé (67. Mokrovics), Goljan (46. Holoubek) – Ševčík (75. Rus), Schánělec, Hranoš (46. Hodouš).
Na lavičce: Čtvrtečka, Penxa
Trenér: Petr Janoušek
Šťovíček – Ullman, Hašek, J. Jeřábek, Ludvíček – Peterka, Kozel (87. Škoda) – Moulis (83. Douděra), Špatenka (71. M. Červenka), Zeronik (71. Šebrle) – Matějka (87. Barac).
Na lavičce: Rada, Hrubeš
Trenér: Petr Rada
Rozhodčí: Rouček – Kotalík, Pfeifer • Stadion: Seifertova ulice • Diváci: 1061

Komentář

První kolo nového ročníku FORTUNA NÁRODNÍ:LIGY nabídlo pražské derby mezi B-týmem Sparty a Duklou, přičemž na Žižkově se hrálo před zaplněnou hlavní tribunou.

Od úvodního hvizdu se hrál oboustranně svižný fotbal a hned po dvaceti sekundách se do zajímavé možnosti dostal Daniel Kaštánek, ovšem nevyzrál na brankáře Štovíčka. Na opačné straně Dukla otevřela skóre už ve čtvrté minutě, když při brejku Pavel Moulis individuálně potáhl míč po pravé straně a jeho pas před branku si k tyči srazil bránící Ondřej Kukučka.

Sparťané mohli srovnat ve 14. minutě, kdy přetažený centr vracel před branku Schánělec, zblízka se pak neprosadil Hraboš a dobíhající Goljan nasměroval svoji ránu těsně nad břevno. Velkou možnost pak nevyužili ani hosté, když výborný Zeronikův centr hlavou Matějka nasměroval pod břevno, brankář Nalezinek ale skvělým zákrokem dokázal míč vytáhnout nad branku. 

Po půlhodině hry Dukla udeřila podruhé. Při dalším brejku Kozel ztratil stabilitu při průniku mezi sparťanskými stopery, míč se ale odrazil k volnému Matějkovi, jehož střelu Nalezinek vyrazil jen k volnému Jakubu Zeronikovi, jenž snadno skóroval. Do přestávky ještě měli zajímavé možnosti Moulis, jenž z voleje po rohu mířil vedle branky, a na druhé straně v nastaveném čase Schánělec, jenž z dobré pozice přestřelil. 

Mladí sparťané po změně stran dvakrát vystřídali, ovšem Dukla měla ve druhém poločase výraznou herní převahu. Po rohovém kopu a vráceném míči před branku se v obrovské šanci ocitl Lukáš Matějka, jenž ale minul sparťanskou branku. Na sklonku úvodní hodiny hry už Dukla vedla o tři branky, když se povedenou přízemní ránou z dálky podruhé v zápase prosadil Jakub Zeronik. 

Sparťané se poprvé střelecky prosadili až v 70. minutě, kdy podnikl obrovské sólo z vlastní poloviny až před brankáře Šťovíčka Daniel Kaštánek a ještě přihrál před prázdnou branku Tomáši Schánělcovi. 

To ale bylo ze strany rudých vše, naopak v závěru po pohledné souhře Peterky s Matějkou udeřil Marek Červenka a stanovil konečné skóre na 1:4.