02.08.2023 | Klára Bártková | Zápas

Rezervě Sparty nestačilo proti Prostějovu dvougólové vedení, z Hané veze bod

Foto: 1skprostejov.cz
Fotbalisté rezervy pražské Sparty remizovali v třetím kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY v Holici s Prostějovem 3:3. Letenští brzy vedli o dva góly poté, co se trefili Daniel Kaštánek a Tomáš Schánělec. Na konci první půle snížil Tomáš Malec, který v závěru rychle odpověděl také na branku Romana Mokrovicse. Sparta nakonec přišla také o zbývající náskok, v 88. minutě zařídil dělbu bodů střídající Šimon Gábriš. Svěřenci trenéra Janouška tak stále čekají na první výhru v nové sezoně. Prostějov bodoval i ve druhém utkání v holickém azylu.
39' Malec
82' Malec
88' Gábriš
3' Kaštánek
12' Schánělec
81' Mokrovics
90+1' Koudelka
47' Gomez
Sestavy
Vejmola – Bartoš (62. Moučka), Schaffartzik, K. Spáčil (87. Bolf), Elbel – Slaměna (84. Gábriš), Habusta (62. Macháček) – Bartolomeu, Koudelka, Cienciala (46. Jaroň) – Malec
Na lavičce: Krynskyj, Zapletal
Trenér: Michal Šmarda
Surovčík – Vydra, Gomez (65. Kukučka), Ševínský – Váňa, Kaštánek, Rus (59. Cissé), Horák (83. Tošnar) – Pešek (65. Hodouš), Schánělec, Ryneš (65. Mokrovics)
Na lavičce: Kolář, Goljan
Trenér: Petr Janoušek
Rozhodčí: Kvítek – Kříž, Matoušek • Stadion: Stadion 1.HFK Olomouc • Diváci: 720

Komentář

Od samého začátku to byla Sparta, která určovala tempo hry. Už ve třetí minutě otevřel skóre utkání David Kaštánek, jenž po skvělé akci prostřelil gólmana Prostějova z pravé strany.

Moravané byli bezradní, nedařily se jim přihrávky, naopak Letenští pokračovali v nebezpečné hře. Zanedlouho navíc jejich fanoušci mohli jásat znovu. Vejmola si sice s prvním zakončením poradil, jenže na hlavičku Tomáše Schánělce už byl krátký.

Pražané posílali na bránu jednu střelu za druhou, ve 39. minutě se ale prosadili domácí. Bartolomeu přihrál do šestnáctky, kde se nacházel Tomáš Malec, který hlavičkoval přesně ke vzdálenější tyči a snížil.

V první půli už se pak nic zajímavého nestalo, zato ta druhá nabídla fotbal, který musel bavit každého fanouška.

Nejdříve si dobrou střeleckou pozici vypracoval Koudelka. Ten využil chyby, kterou udělala hostující defenzíva. Domácí záložník tak běžel sám na brankáře, jenže jeho zakončení nebylo ideální a skončilo vedle branky.

Prostějov byl ve druhé půli jako vyměněný, v 81. minutě však potřetí inkasoval. Střelou z velkého vápna překonal Vejmolu Roman Mokrovics. Hanáci nicméně vzápětí odpověděli, hlavou podruhé v duelu skóroval Tomáš Malec.

V závěrečných minutách si šli domácí jen za jedním – vyrovnávací brankou. Dvě minuty před koncem základní hrací doby se dočkali. Šimon Gábriš poslal míč za záda Surovčíka, který hodně vyběhl, a rozhodl o nerozhodném výsledku zápasu.