02.08.2023 | Petr Frömel | Zápas

Vyškov i ve třetím zápase vyhrál, doma sestřelil Kroměříž 5:1

Foto: mfkvyskov.cz
Fotbalisté Vyškova v rámci třetího kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY porazili na vlastním hřišti Kroměříž 5:1 a i ve třetím utkání nové sezony se radují z výhry. Skóre zápasu otevřel hned ve druhé minutě Francouz Amidou Diallo. O sedm minut později přidal druhou branku loňského účastníka baráže jeho krajan Cheick Souaré. Gólový půst pak trval až do 71. minuty, kdy ofenzivní hody odstartoval domácí Filip Štěpánek. Po něm se dvakrát trefil Ondřej Vintr a kdyby se mezi jeho góly nevklínil hostující Jakub Dočkal, tak by si vyškovský Filip Jícha připsal první čisté konto v sezoně.
2' Diallo
9' Souaré
71' Štěpánek
82' Vintr
87' Vintr
84' Dočkal
bez karet
57' Matoušek
Sestavy
Jícha – Souaré, F. Štěpánek, Ramathan (37. Červeň), Ilko, Kanakimana (65. Touré), Mafwenta, Lahodný, Diallo (65. Lacík), Bayo (65. Vintr), Metsoko (85. Němeček)
Na lavičce: Borek, Traoré
Trenér: Jan Kameník
J. Dostál – Zavadil, Tiahlo, Stoklásek (64. Gonçalves), Jeleček, Fulnek (46. Chukwudi), T. Matoušek, Cupák, Jaroň (72. P. Červenka), Oulehla (46. Chwaszcz), Votava (46. Dočkal)
Na lavičce: Gergela, Kudela
Trenér: Bronislav Červenka
Rozhodčí: Volek – Caletka, Mikeska • Stadion: Sportovní areál Drnovice • Diváci: 1050

Komentář

Na úvodní gól se dlouho čekat nemuselo, už ve 2. minutě si Amidou Diallo zpracoval přihrávku a zamířil na bližší volnou stranu. A to nebylo z domácí strany vše, o chvíli později sice Metsoko nastřelil pouze tyč, avšak v 10. minutě se už Vyškov radoval, když Cheick Souaré zužitkoval centr z pravé strany a hlavou poslal míč do protipohybu gólmana. 

Favorit byl nadále aktivní, naopak nováček se do zápasu dostával pomalu. Ve 33. minutě byl blízko snížení, když nebezpečný pokus jeho hráče proletěl vedle horního rohu brány. Na druhé straně mohl zvýšit náskok Vyškova Metsoko, ztroskotal však na Dostálovi.

Druhé dějství začalo velmi opatrně, další šance se fanoušci dočkali krátce po hodině hry, kdy nejprve Jícha zkazil rychlým vyběhnutím šanci Kroměříže, na druhé straně pak skončila rána jeho spoluhráče nad břevnem. O deset minut později se skóre měnilo potřetí, kapitán Filip Štěpánek si vyskočil po rohovém kopu na centr a míč nasměroval do levého dolního rohu hostující svatyně. 

Nováček se v útoku trápil, jeho šance končily nezdarem, lídr naopak navyšoval své vedení, další gól přidal v 82. minutě střelou ke vzdálenější tyči Ondřej Vintr. Poté se konečně povedlo prosadit i hostům, krásnou tečí pod břevno se prezentoval Jakub Dočkal , avšak poslední slovo měl opět Vyškov. Byl to znovu Ondřej Vintr, jenž tři minuty před koncem zakončil rychlou kombinaci svého týmu a dal výsledku konečnou podobu.