02.09.2023 | Petr Dejnožka | Zápas

Vyškov poprvé v sezoně prohrál, Chrudim dvakrát udeřila po pauze

Foto: mfkchrudim.cz
Fotbalisté Chrudimi v 8. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zvítězili doma nad Vyškovem 2:1. Přitom to byli právě hosté, kdo vstřelil branku jako první. Krátce před poločasem se prosadil Kanakimana. Vstup do druhé půle ovšem Vyškovu nevyšel a během pěti minut se vývoj utkání úplně otočil. Nejdřív se v 50. minutě prosadil Huf a na něj navázal Langhamer. Chrudim tak překvapivě obrala lídra tabulky o body.
50' Huf
54' Langhamer
42' Kanakimana
78' Toml
90+3' Novotný
90+5' Kesner
63' Ramathan
79' Lahodný
90+2' Vintr
90+5' Němeček
90+5' Diallo
Sestavy
Floder – Skwarczek, Míka, Toml, Borkovec (88. Kutík) – Jan Řezníček (90. Bauer) – Záviška, Langhamer, F. Novotný – Látal (71. Kesner), Huf (71. Jurčenko)
Na lavičce: Šerák, Kosek, Hájek
Trenér: Radek Kronďák
Stejskal – Ilko (40. Němeček), Coulibaly (80. F. Štěpánek), Mafwenta, Ramathan, Kanakimana (80. Lacík), Souaré, Bayo (50. Vintr), Lahodný, Eneme (80. Diallo), Metsoko
Na lavičce: Jícha, Červeň
Trenér: Jan Kameník
Rozhodčí: Krejsa – Šimáček, Vyhnanovský • Stadion: Stadion Za Vodojemem • Diváci: 1052

Komentář

Chrudim na domácí půdě chtěla proti prvnímu Vyškovu navázat na zlepšené výkony i výsledky z posledních duelů. Cizinecká enkláva Vyškova na chrudimskou defenzívu pořádně nastoupila a v prvních minutách si vytvořila výraznou územní převahu. Ta ale žádnou šanci nepřinesla a postupem času se obraz hry začal překlápět na chrudimskou stranu. A s tím také přišly příležitosti. Zlobil zejména nejlepší střelec Chrudimi David Huf, jehož zakončení ale buď mířily mimo nebo jej na brankové čáře vykopnul z branky obránce Souaré. 

Paradoxně to byl Vyškov, kdo se v prvním poločase prosadil. Z jediné střely na branku v prvním poločase byl gól, na centr z levé strany si naskočil Bienvenue Kanakimana, který umístěnou hlavičkou nedal Floderovi šanci zareagovat. 

Poločasové vedení nevýrazně hrajícímu Vyškovu dlouho nevydrželo. Chrudim na svého soka po přestávce nastoupila a začala proměňovat své šance. Nejprve se prosadil produktivní David Huf, který se dostal k volnému míči po rohovém kopu. O pět minut později stejný hráč vysunul do samostatného úniku Daniela Langhamera, který prostřelil Stejskala podruhé a otočil skóre ve prospěch Chrudimi! 

Lídr tabulky se na východě Čech dlouho nemohl dostat do souvislého tlaku, po chybách v defenzivě si naopak sám koledoval o třetí branku. Při největší hrubici však Stejskal svoji chybu proti Jurčenkovi napravil. V závěru se spíše strkalo, než hrál fotbal, sudí rozdal celkem osm žlutých karet.

Po závěrečném hvizdu vypukla velká euforie domácích, Chrudim zvítězila 2:1 a ukončila neporazitelnost prvnímu Vyškovu!