02.09.2023 | Pavel Budař | Zápas

Dukla remizovala s Líšní a dotáhla se bodově na Vyškov

Foto: fkdukla.cz
Fotbalisté Dukly Praha v 8. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY remizovali s Líšní 0:0. Hosté mohli jít v úvodu utkání do vedení, ale Sokol zamířil mimo. Na druhé straně nevyužil příležitost Moulis. V závěru utkání Dukla sahala po třech bodech, kdy měla velké brankové příležitosti, jenže ani jednu nevyužila a musela se spokojit s bodem.
bez branek
bez branek
86' Peterka
90+2' Veselý
90+4' Otrísal
Sestavy
Šťovíček – Ullman, Hašek, Peterka, Ludvíček (65. Hrubeš) – Moulis (74. Škoda), Barac, Kozel – Matějka (74. J. Jeřábek), Šebrle (62. Douděra), Zeronik (62. M. Červenka)
Na lavičce: Rada, Špatenka
Trenér: Petr Rada
Veselý – Otrísal, M. Jeřábek, Sokol (89. Mezera), Vandas (76. Vlasák), Matocha, Polášek (76. Tauš), Machalík (86. Mionić), Čermák, Lutonský, Joković
Na lavičce: Modlitba, Aldin, Pašek
Trenér: Petr Maléř
Rozhodčí: Radina – Slavíček, Ježek • Stadion: Stadion Juliska • Diváci: 1009

Komentář

Zápas odstartovala hned ve 3. minutě velkou šancí Líšeň. Po centru z pravé strany však Pavel Sokol ve velké příležitosti na malém vápně bránu neohrozil. Po tomto raketovém startu se během prvního poločasu moc vážnějších událostí neodehrálo. Až ve 31. minutě propadl rohový kop na zadní tyč k Pavlu Moulisovi, ten však z těžké pozice odkrytou bránu trefit nedokázal.

Do konce poločasu diváci více šancí neviděli. Hra se odehrávala především mezi šestnáctkami a bylo znatelné, že na sebe narazila dvě velmi dobře připravená mužstva. Ve druhém poločase se na velkou šanci dlouho čekalo. Boj o střed hřiště pokračoval a oba brankáři měli minimum práce.

Diváci tak první závažnější příležitosti dočkali až v 85. minutě, kdy Škoda unikal do otevřené obrany soupeře, krásnou kombinací přes Jeřábka otočil míč až na Douděru. Martin Douděra byl sám ve vápně, ale ve velké příležitosti selhal a pouze trefil brankáře Veselého.

Dukla mohla rozhodnout zápas v nastaveném čase, když v první minutě nastavení zakončoval hlavou Škoda, jeho pokus však skončil těsně vedle levé tyče. V šesté nastavené minutě vybojoval standardní situaci Douděra, Dukla tak měla ještě jednu šanci vstřelit branku a vyhrát. Na centrovaný míč Kozla vyskočil nejvýše Peterka, ale jeho hlavička nenašla směr mezi tři tyče soupeřovy brány.

Zápas tak nenašel vítěze a Dukla podruhé v řadě přichází o body.