02.09.2023 | Josef Janda | Zápas

Táborsko odmítlo možnost osamostatnit se na čele F:NL, s Prostějovem se rozešlo bez branek

Foto: FC MAS Táborsko
Po zaváhání nejbližších soupeřů mělo Táborsko v sobotu v podvečer možnost ukořistit průběžné první místo v tabulce FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V souboji 8. kola s Prostějovem však nedokázalo najít recept na soupeřovu obranu a duel skončil remízou 0:0. Prostějov bodoval po třech porážkách v řadě, Táborsko se s Duklou a Vyškovem dělí o první příčku.
bez branek
bez branek
bez karet
7' Látal
83' Schaffartzik
Sestavy
Pastornický – Tusjak, Koné, Foltyn, Plachý – Bláha, Sojka (57. Mach), Dordić (79. Javorek), Kateřiňák, Varačka (57. Zeman) – Šašinka (57. Matoušek)
Na lavičce: Kerl, Skopec, Sylla
Trenér: Roman Nádvorník
Vejmola – Gábriš, Spáčil, Elbel, Látal (62. Bartoš) – Jaroň (70. Cienciala), Slaměna (79. Schaffartzik), Habusta, Bartolomeu, Koudelka (70. Moučka) – Malec
Na lavičce: Krynskyj, Zapletal, Macháček
Trenér: Michal Šmarda
Rozhodčí: Hocek – Černoevič, Novák • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 927

Komentář

Úvodní minuty souboje Táborska s Prostějovem příliš vzruchu nenabídly. Ani jeden z týmů se dlouho nedokázal dostat do větší šance. V 25. minutě domácí žádali po pádu v pokutovém území penaltu, hrálo se ovšem dál a Sojka napálil míč mimo. Sojka se pak jen držel za hlavu, jako by věděl, že to bude největší šance Táborska v první půli.

Největší příležitost Prostějova zahodil Petr Jaroň, který dostal míč přesně na nohu a zblízka sám proti gólmanovi Táborska neskóroval. Pastornický mu v 34. minutě zmenšil střelecký úhel a Jaroňův pokus vyrazil mimo nebezpečí.

Prostějovští o sobě dali vědět minutu před poločasem. Koudelka se prosmýkl podél pravé lajny, v jeho akci pokračoval Bartolomeu, jehož ránu musel Pastornický zkrotit nadvakrát. Fanoušci fotbalu si v prvním dějství příliš gólových šancí neužili a míč v síti ani jednou neviděli.

Druhý poločas začal oboustranně aktivně, trenér Táborska Roman Nádvorník ani ne po čtvrt hodině vystřídal tři ofenzivní hráče, přičemž Vladimír Zeman se ihned dostal do gólovky. Zeman dostihl míč u tyče, vracel balon před bránu, jenže hosté hlavou odvrátili.

První gól utkání mohl vstřelit i Dordič, jehož hlavička o zem po rohovém kopu skončila nad brankou. Ze vzduchu to zkoušel i Koné, naskočil si na vysoký míč, ovšem jeho prudká hlavička skončila jen těsně nad břevnem.

Táborsko usilovalo o vítězný gól do posledních okamžiků. V závěru utkání mu ale nepomohla ani série rohových kopů, po nichž si Prostějovští významně oddychli. Ve čtyřminutovém nastavení už ani jeden z týmů branku soupeře neohrozil a nerozhodným skóre 0:0 nepohnul.