03.09.2023 | Daniel Fekets | Zápas

Rezerva Sigmy vyhrála podruhé v řadě, doma přehrála Příbram

Foto: sigmafotbal.cz
Fotbalisté béčka Olomouce zvládli utkání 8. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY a na svém trávníku si poradili s Příbramí. Hanáky poslal do vedení Štěpán Langer proměněnou penaltou v první půli, po změně stran navýšil vedení domácích středopolař Jiří Spáčil. Hosté v 89. minutě snížili, když se trefil Vinny Loic Nkwinga, srovnat ale nedokázali a zapsali již pátou porážku v probíhajícím ročníku.
25' Langer (pen)
67' Spáčil
89' Nkwinga
6' Fiala
27' Švestka
73' Fišl
Sestavy
Digaňa – A. Uriča (59. Moses), Bednár, Vepřek, F. Uriča – Langer, Přichystal, J. Spáčil, Mikulenka (75. Proniuk), Šíp (75. Muritala) – Fiala (90+3. Jaja)
Na lavičce: Koutný, Coufal, Fabiánek
Trenér: Tomáš Janotka
Melichar – F. Matoušek, Brabec (46. Vokřínek), Jahić, Fišl – Čejka (84. Anih), Hušbauer, Dudl, Švestka (77. Dav. Krch), Vott (77. Andronikou) – Nečas (77. Nkwinga)
Na lavičce: Smrkovský, Antwi
Trenér: Karel Krejčí
Rozhodčí: Bělák – Podaný, Mikeska • Stadion: Andrův stadion • Diváci: 231

Komentář

Hanáci byli v úvodu aktivnější, první výraznější šanci si ale vytvořili až ve 14. minutě. Filip Uriča si zpracoval míč na hranici šestnáctky a poté napálil přední tyč příbramské svatyně. O dvě minuty později na levém křídle našlápl Šíp, jehož rána těsně minula bránu. Na druhé straně neuspěl Vott se svou ránou, která byla sražena do boční sítě.

Ve 22. minutě zahrozil ze standardní situace Dudl. Digaňa do poslední chvíle čekal, jestli míč někdo nezasáhne, což se nestalo, a proto se musel olomoucký brankář blýsknout skvělým reflexem. O chvíli později byl na druhé straně hřiště faulován v pokutovém území Šíp, následnou penaltu s přehledem proměnil Štěpán Langer.

Zhruba patnáct minut před poločasem připravil Mikulenka gólovou šanci pro Fialu, jenž ale z těsné blízkosti Melichara nepropálil. V závěru úvodního dějství se dvakrát po sobě musel vytáhnout Digaňa, zvlášť druhá střela Votta byla pro brankáře Sigmy pořádně nebezpečná.

Po návratu z kabin byla Příbram lepší na míči, jenže dobře fungující defenzívu Olomouce se jí překonávat nedařilo. Proto tedy mohl trestat Šíp, kterého u zadní tyče hledal Fiala, nicméně jeden z obránců na poslední chvíli předvedl přesný skluz.

V 68. minutě se Sigma dočkala kýžené druhé branky. Míč proti noze dostal kousek před šestnáctkou Jiří Spáčil, který výstavní střelou z první zvýšil náskok. Ještě veseleji mohlo být na Hané o pár minut později, kdy však Langerovu střelu z dálky vytěsnil Melichar a krátce po něm těsně přestřelil Spáčil.

Příbramští ale v 89. minutě dokázali snížit. Hušbauerův rohový kop si v pokutovém území našel Vinny Loic Nkwinga, který své zakončení umístil k zadní tyči. Hned po rozehrání mohli Středočeši po velké chybě domácí defenzívy srovnat, avšak nestalo se tak. Tři body tedy zůstávají v Olomouci, která poprvé doma vyhrála. Příbram naopak počtvrté z uplynulých pěti zápasů padla.