14.09.2023 | Petr Komárek | Aktuální zprávy

Vyškov hlásí velkou posilu do zálohy, příchod oznámil humorným videem

Foto: mfkvyskov.cz
Fotbalisté Vyškova v tomto týdnu oznámili příchod Šimona Falty. Bývalý hráč Olomouce, Plzně nebo Ostravy bude kopat FORTUNA:NÁRODNÍ LIGU po více než šesti letech. U ambiciózního MFK se může uplatnit především na levém kraji zálohy, operovat ale dokáže i na levém kraji obrany či jako křídlo. Momentálně druhý tým soutěže jeho podpis oznámil prostřednictvím humorného videoklipu.

„Stále jsem zde krátce, takže se musím pořádně zabydlet. Nicméně Vyškov na mě udělal dojem. I přesto, že jde o klub z FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, má vysoké ambice a jeho projekt se mi líbí. Přestup tak měl rychlý spád a jsem tady,” prozrazuje Falta v rozhovoru pro klubový web Jihomoravanů. Čím jej MFK zaujal, následně rozvádí. „Na jednu stranu to jsou podmínky, jež konkurují i řadě zavedených profesionálních klubů. Především se zde ale hraje zajímavý fotbal, jehož mě láká být součástí.“

Aktuálně třicetiletého Faltu do profesionálního fotbalu uvedla Olomouc, v jejímž dresu si vyzkoušel i zápasy kvalifikace o evropské poháry. V roce 2021 zamířil ze Sigmy do Plzně, odkud se s další pohárovou zkušeností po roce přesunul na hostování do Baníku Ostrava. V červenci 2022 pak odešel hostovat do Zbrojovky Brno, s níž z elitní české scény sestoupil. Celkem odehrál 213 zápasů FORTUNA:LIGY (převážně za Olomouc), ve kterých vstřelil šestnáct branek.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGU zná rodák z Dolní Dobrouče na Orlickoústecku také z Olomouce. Druhou nejvyšší soutěž si zahrál jak za její A-tým, tak B-tým. Naposledy v ní působil v sezoně 2016/17, kdy Sigmě pomohl k návratu do F:L.

Nyní se Falta upsal jinému hanáckému klubu. Ten má tak vedle Fanty v ledničce – jak ukázal ve vtipném videu – také levonohého univerzála na soupisce. S Vyškovem se zanedlouho představí na půdě Brna, jehož barvy hájil v minulém ročníku. „Samozřejmě bude motivace proti Zbrojovce o to větší. Nechovám v sobě však žádnou zášť, že bych se chtěl mstít nebo cokoliv podobného. Určitě ale chci společně s týmem sportovní cestou ukázat, že na Brno výkonnostně máme,” hlásí nová tvář ve výběru trenéra Jana Kameníka.