15.09.2023 | Marek Janoš | Zápas

Příbram porazila Spartu, rozhodl gól z konce zápasu

Foto: sparta.cz
Fotbalisté Příbrami v 9. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zvítězili nad béčkem Sparty 2:1. Domácí šli v prvním poločase do vedení díky gólu Fišla po rohovém kopu. Ze stejné situace po přestávce vyrovnala Sparta, jmenovitě Hranoš. O třech bodech pro domácí ale rozhodl v samotném závěru Filip Matoušek.
12' Fišl
90+2' Matoušek
66' Hranoš
84' Dudl
90+2' Matoušek
45+1' Šilhart
Sestavy
Melichar – Fišl, Jahić, Hušbauer, Nkwinga (77. Dav. Krch) – Švestka, Dudl (77. Andronikou), Nečas (77. Anih), Jandera (90+4. Brabec) – Antwi, F. Matoušek
Na lavičce: Smrkovský, Nsunzu, Vokřínek
Trenér: Karel Krejčí
Surovčík – Goljan, Lilling, Kaštánek, Schánělec (79. Rus) – Hranoš (71. Mokrovics), Váňa, Holoubek (79. Tošnar) – Penxa, Šilhart (71. O. Novotný), Horák
Na lavičce: Kolář, Říha, Jonáš
Trenér: Petr Janoušek
Rozhodčí: Ulrich – Arnošt, Ježek • Stadion: Stadion Na Litavce • Diváci: 1100

Komentář

Utkání dvou týmů ze spodní poloviny tabulky začalo nesmělými pokusy o útok ze strany Pražanů, domácí ale udeřili z první větší šance. Ve 12. minutě zahrávali svůj první roh a ve vápně se k míči dostal Daniel Fišl, který rozvlnil síť za Surovčíkem a určil ráz utkání pro následující desítky minut.

Sparťané hodně kombinovali a drželi míč, ale nedařilo se jim vytvořit si slibnější šanci nebo ohrožení brankáře Melichara. Naopak zahrozila znovu Příbram, když se k zakončení ve vápně dostal Jandera, ale mířil nad. 

Hosté usilovali po přestávce o vyrovnání a obrovskou šanci srovnat skóre měl Schánělec, ale v samostatném úniku nepřekonal Melichara, který jeho pokus skvěle zneškodnil. Letenské to ovšem tolik nemrzelo, jen o pár minut později udeřili, když se po rohovém kopu nejrychleji zorientoval Vojtěch Hranoš.

A dokonce Sparta mohla skóre otočit, byl to opět Schánělec, kdo hrozil. Ani tentokrát ovšem neuspěl. Horko bylo domácímu brankáři i v nepřehledné situaci, když mu ve vápně vypadl míč a rudým se jen o kousek nepodařilo dostat míč do sítě. 

Přesto to byla Příbram, kdo mohl utkání zlomit na svou stranu. Míč dostali sice do sítě, ale předcházel tomu nedovolený zákrok. Následně hosty podržel brankář Surovčík, ale nakonec musel i tak podruhé kapitulovat. V samém závěru se prosadil Filip Matoušek a rozjásal domácí diváky.