06.10.2023 | Petr Komárek | Preview kola

Preview 12. kola: Vyškov se před pauzou utká se Žižkovem, Dukla s Vlašimí

Foto: fkdukla.cz
Fotbalisté Vyškova mají aktuálně nejlepší formu (za posledních pět zápasů) z celé FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Hanáci bodovali ve čtyřech z posledních pěti utkání a tabulku vedou o bod před druhou Duklou. V sobotním duelu 12. kola nastoupí MFK proti Žižkovu (10:15). Duklu čeká ve stejný den střetnutí proti čtvrté Vlašimi, třetí brněnská Zbrojovka narazí v páteční předehrávce na Příbram.

Brno bude v posledním týdnu před reprezentační přestávkou usilovat o osmnáctou výhru nad Příbramí ve vzájemných zápasech. Ty třináctkrát skončily nerozhodně a ve dvanácti případech uspěla Příbram. Zbrojovka narazila na Středočechy naposledy v předminulé, postupové sezoně. Doma i venku zvítězila 1:0.

„Příbram má teď šňůru zápasů, kdy hraje dobře a dokáže to podpořit výsledky. Je to vyzrálý tým, kterému dodává řád zkušený Hušbauer. My se ale musíme dívat především na sebe, doma jsme poztráceli už spoustu bodů a další ztrátu si nesmíme dovolit. Chceme být lepší, předvádět lepší výkony a udělat radost divákům. Věřím, že nám pomohou a že budeme působit jako tým, který si jde pro výhru,“ cituje klubový web brněnského asistenta Tomáše Polácha.

Příbram si drží sérii třech vítězství v řadě, Zbrojovka naopak v posledních dvou ligových duelech prohrála. Mezitím vypadla z MOL Cupu, kde stejně jako o minulém víkendu ve F:NL nestačila na Opavu. Páteční zápas v Králově Poli odstartuje v 17:30.

Lídr z Vyškova hostí v Drnovicích nováčka – jedenáctý Žižkov. V sobotních 10:15 začne také souboj dvanácté Chrudimi s pátou Opavou. Východočeši doma dokázali bodovat třikrát po sobě, Slezané zase neprohráli celé září. O čtvrt hodiny později vyzve patnáctý Prostějov osmou Líšeň. Jihomoravané budou chtít v Holici prodloužit sérii bez porážky, která nyní trvá šest zápasů.

Od 16 hodin se pak čtvrtá Vlašim střetne s druhou Duklou a šesté Táborsko s třináctou rezervou Olomouce. Středočechům v předchozím kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY skončila dlouhá bodová série. V Kroměříži byli blízko, aby ji protáhli na jedenáct utkání, v nastavení druhého poločasu ale podruhé inkasovali a prohráli 1:2. Dukla po výhře v Olomouci snížila ztrátu na vedoucí Vyškov na jediný bod.

Program 12. kola F:NL uzavřou nedělní duely mezi čtrnáctou Spartou B a desátou Kroměříží (10:30) a šestnáctým Varnsdorfem a sedmou Jihlavou (16:00). Vysočina ve Šluknovském výběžku ještě nezvítězila. Za sedm zápasů tam pouze třikrát remizovala a čtyřikrát prohrála. Letos v dubnu na půdě Severočechů utrpěla debakl 2:7, což znamenalo nejvyšší porážku v klubové historii od roku 2000.

„Po úspěšné sezoně Varnsdorf prochází výraznou přestavbou kádru. Tuto nelehkou situaci jsem tam také zažil. Pořád ale mají šikovné, rychlé a typologicky zajímavé fotbalisty. Mají pracovité a pohyblivé mužstvo, které se snaží prezentovat kombinačním fotbalem. A samozřejmě nemůžeme opomenout šest gólů, které dosud nastřílel útočník Firbacher. Každopádně očekávám pěkný otevřený zápas, který by nám mohl sedět,“ říká na klubovém webu jihlavský trenér David Oulehla, který ve Varnsdorfu dříve působil.

Všechny zápasy FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY můžete tradičně sledovat na webech sázkové kanceláře Fortuna a sporttotal.cz. Páteční duel mezi Brnem a Příbramí odvysílá živě také Česká televize.