27.10.2023 | Štěpán Navrátil | Zápas

Jihlava ukončila výherní šňůru Příbrami, v tabulce se jí přiblížila na bod

Foto: fcvysocina.cz
Fotbalisté Jihlavy porazili ve 14. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY doma Příbram 2:1 a ukončili její sérii vítězství. Středočeši prohráli po pěti zápasech, ve kterých vždy naplno bodovali. Skóre otevřel na konci prvního poločasu Miroslav Křehlík a v 53. minutě na něj navázal Lukáš Fila. Střídající Emmanuel Anih v závěru už pouze snížil. Vysočina se v tabulce posunula na průběžné šesté místo, na momentálně pátou Příbram ztrácí jediný bod.
44' Křehlík
53' Fila
90+1' Anih
56' Shudeiwa
88' Tureček
90+3' Vítek
45+1' Jahić
57' Antwi
71' Bednář (asistent trenéra)
84' Anih
Sestavy
Mastný – T. Svoboda, Vedral, Piško, Farka – Tureček, Shudeiwa (74. Vítek) – Křehlík (86. Peřina), Lacko, Fila (89. Chytrý) – Křivánek (46. Ogiomade)
Na lavičce: Jágrik, Tonbul, Pešek
Trenér: David Oulehla
Melichar – Vokřínek (60. Dav. Krch), Jahić, Fišl, Antwi – Švestka, Dudl – Andronikou (60. F. Matoušek), Nečas (81. Vott), Nkwinga (60. Anih) – Jandera (46. Wágner)
Na lavičce: Smrkovský, Brabec
Trenér: Karel Krejčí
Rozhodčí: Zaoral – Antoníček, Mojžíš • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 426

Komentář

Do utkání naskočili aktivněji domácí hráči. Fila posílal z levé strany centr do vápna, kde si pro hlavičku doskočil Křehlík, jenže nezakončil do prostoru mezi třemi tyčemi. Na druhé straně se sice Příbram prosadila a dopravila míč do sítě, ale trefa Andronikoua nemohla platit kvůli ofsajdovému postavení.

Těsně před koncem úvodní půle odskočila Vysočina do vedení. Fila se na levé straně prodral s míčem až do vápna, odkud hledal svého spoluhráče. Tečovaný balon nakonec propadl až k Miroslavu Křehlíkovi, jenž byl u zadní tyče v zakončení neomylný.

V poslední minutě prvního poločasu byla Příbram velmi blízko k vyrovnání. Po střele Nečase vyrazil Mastný balon na tyčku a od brankové čáry odkopával do bezpečí Piško. Moc nechybělo, ale kritický moment Jihlava přece jen ustála, a tak si odnášela do šatny jednobrankové vedení.

I druhou půli začala Jihlava aktivněji a necelé dvě minuty po opětovném nástupu na trávník mohla zvýšit. Ogiomade se prodral až do šestnáctky, kde prostrčil míč na Filu, jenž však v souboji tváří v tvář s gólmanem Melicharem neuspěl.

Domácí podruhé udeřili až v 53. minutě. Lacko rozehrával od rohového praporku nakrátko na Turečka, jehož centr do vápna proskákal až na Lukáše Filu, jenž se v zakončení zachoval chladnokrevně a pohotovou ranou překonal Melichara. Příbram reagovala na trefu soupeře hned trojnásobným střídáním.

Další jihlavský gól mohl přidat Shudeiwa, jenže přes vyběhnutého Melichara do sítě nezakončil. Dal tím tak příležitost Příbrami, která dokázala v nastavení snížit. Emmanuel Anih dostal míč za obranu, čehož dokázal s přehledem využít. Ze strany hostů to ale bylo vše, tři body tak získala Jihlava.