28.10.2023 | Petr Dejnožka | Zápas

Chrudim doma přehrála Kroměříž, rozhodla první půle

Foto: Jindřich Balous
Fotbalisté Chrudimi porazili v rámci 14. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Kroměříž 3:1. O osudu utkání rozhodl první poločas, ve kterém se domácí prosadili hned třikrát. Už v osmé minutě otevřel skóre ze značky pokutového kopu David Huf, o tři minuty později se trefil Daniel Langhamer a ještě do pauzy se znovu trefil čtyřiadvacetiletý Huf, pro něhož to byla desátá trefa v ročníku. V závěru utkání už jen korigoval prohru svého týmu Martin Surynek. Východočeši se posunuli v průběžné tabulce na desátou příčku, nováček z Kroměříže zůstává dvanáctý.
8' Huf (pen)
11' Langhamer
36' Huf
85' Surynek
19' Kesner
80' Novotný
14' Hrdlička
22' Dočkal
54' Vyhlíd
82' Houser
Sestavy
Floder – Kesner (66. D. Látal), Míka, Toml, Borkovec – Skwarczek, Jan Řezníček – Záviška (90+2. Jurčenko), Langhamer (87. Hájek), F. Novotný – Huf
Na lavičce: Šerák, Kutík, Bauer
Trenér: Radek Kronďák
J. Dostál – Zavadil, Tiahlo (75. Stoklásek), Jeleček, Cupák (75. Surynek) – M. Jaroň (46. Chukwudi), Hrdlička (64. Gonçalves), Houser, Oulehla – Chwaszcz (46. Vyhlíd), Dočkal
Na lavičce: Gergela
Rozhodčí: Trska – Slavíček, Černoevič • Stadion: Stadion Za Vodojemem • Diváci: 560

Komentář

Chrudim do důležité souboje dvou sousedů v tabulce vstoupila naprosto parádně. Již v páté minutě si balon do šestnáctky prostrčil kapitán Ondřej Kesner, byl podražen a nařízeno penaltu zcela suverénně zakončil pod břevno David Huf. Vynikající vstup do duelu ale pokračoval i nadále. Odražený míč na velké vápno skončil na pravačce Daniela Langhamera, který v jedenácté minutě upravovat již na rozdíl dvou branek.

Domácí fotbalisté i nadále na hřišti vládli a byli častěji na balonu, navíc dokázali proměňovat i vypracované příležitosti. Díky tomu ve 36. minutě zvyšoval David Huf desátou trefou v probíhající sezoně již na 3:0, když zužitkoval parádní centr Závišky z levé strany a z malého vápna prostřelil brankáře Dostála potřetí.

Další šance přišly až po pauze, kdy mohl propastný rozdíl ještě navýšit Michal Skwarczek, jenže svůj samostatný únik nezakončil ideálně. V případě gólové radosti Novotného pro změnu zasáhl asistent rozhodčího a jeho zdvižený praporek pro ofsajd. Sám David Huf mohl dokonat hattrick v 78. minutě, jenže z podobné pozice jako u třetí branky tentokrát zamířil střelou o zem pouze do břevna.

Nakonec se i hosté dočkali alespoň čestné branky. Ukázková rána do břevna se následně odrazila přímo na hlavu Martina Surynka, jenž pět minut před koncem upravil na konečných 3:1 pro Chrudim!