28.10.2023 | Josef Janda | Zápas

Táborsko remizovalo s Vlašimí, pálili Dordič s Musilem

Foto: Kristyna Hejnova
Fotbalisté Táborska v rámci 14. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY remizovali s Vlašimí 1:1 a bodovali potřetí za sebou. Domácí tým poslal do vedení už v deváté minutě Bosňan Bojan Dordič. Táborsko vedení drželo až do 67. minuty, kdy ze značky pokutového kopu vyrovnal a určil konečné skóre Lukáš Musil. Táborsko drží barážovou třetí příčku, Vlašim se posunula hned za něho.
9' Dordič
67' Musil (pen)
56' Kateřiňák
64' Pastornický
73' Tusjak
56' Lacík
81' Nogha
90' Singhateh
Sestavy
Pastornický – P. Plachý, Koné, Foltyn (65. Sojka), Tusjak – Bláha, Skopec, Kateřiňák, Dordić (90+3. Kalousek) – Varačka (59. Zeman), Šašinka (59. J. Matoušek I)
Na lavičce: Kerl, Šplíchal, Svatek
Trenér: Roman Nádvorník
Vágner – Heppner (68. Lacík), Nogha, Pernica, Sanneh – Kulhánek, Musil, Šubert (81. Toula), F. Dostál – Biegon, Singhateh (90+3. Šmiga)
Na lavičce: Kolář, Badu Dankwah, Šimeček, Tavares Dos Santos
Trenér: Martin Hyský
Rozhodčí: Kotala – Kotík, Mikeska • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 893

Komentář

Táborsko vstoupilo do utkání aktivně a vedoucí branky se dočkalo už v první desetiminutovce. Snahu domácích přetavil v gólovou radost Bojan Dordič. Nejlepší střelec týmu prošel středem a střelou po zemi k tyči překonal vlašimského gólmana Vágnera.

Táborsko bylo i nadále při chuti, vzápětí totiž Šašinkova křižná střela jen o kousek minula tyč Vágnerovy branky. Po třiadvaceti minutách utekl po pravé straně Varačka a ranou po zemi Vágnera pořádně protáhl. Šanci nevyužil ani Šašinka, jehož pohotová rána prosvištěla nad břevnem.

V závěru poločasu se dostali do gólových šancí i Vlašimští. Brankář Pastornický musel vyběhnout proti Singhatehovi a vlašimský útočník napálil balon jen do gólmana Táborska. Další skvělý zákrok vytáhl Pastornický tři minuty před poločasem, kdy Pernica poslal jedovatou střelu po zemi k tyči, kterou domácí gólman vyrazil. Další práci měl s dorážejícím Biegonem, jehož pokus rovněž zlikvidoval.

Druhý poločas odstartoval tlakem Vlašimi a brankář Pastornický měl plné ruce práce. Po devíti minutách zlikvidoval tutovku Biegonovi, který si naskočil na centr a povedenou hlavičkou mířil do sítě. Brankář Táborska ale vytasil zákrok zápasu a gólový pokus vytěsnil mimo tyče. Táborsko odpovědělo také dvěma gólovými šancemi. Nejprve trefilo tyčku, načež se Koné vyšrouboval do vzduchu a jeho hlavička proletěla těsně nad brankou Vlašimi.

V 64. minutě se Táborsku zranil v souboji s protihráčem Foltyn. Ze získané pozice těžil Singhateh, který postupoval na brankáře sám. Po srážce s Pastornickým odpískal rozhodčí Kotala penaltu. Balon si vzal Lukáš Musil a poslal míč na opačnou stranu, než kam se vydal Pastornický.

Za stavu 1:1 usilovaly o rozhodující trefu oba týmy. Plachý se v 81. minutě snažil ze standardní situace zakroutit míč do šibenice, branku ovšem minul. Další náznaky šancí z obou stran už gólem neskončily, tudíž se Táborsko s Vlašimí rozešly smírně.