29.10.2023 | Karel Jedlička | Zápas

Béčko Sigmy uspělo podruhé v řadě, tři body veze z půdy sparťanské rezervy

Foto: sparta.cz
Fotbalisté olomoucké rezervy v utkání 14. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zvítězili na trávníku béčka Sparty v poměru 2:0. První poločas branku nepřinesl, po hodině hry ovšem hostující celek poslal do vedení Moses Emmanuel Amasi a krátce poté přidal druhý zásah Hanáků Matěj Mikulenka. Hosté dvougólový náskok udrželi a ve F:NL naplno bodovali podruhé za sebou. Pražané naopak čekají na výhru už čtyři kola.
bez branek
63' Emmanuel Amasi
72' Mikulenka
58' Hranoš
69' Večerka
81' Horák
86' Rus
45' Israel
71' Mikulenka
90+1' Fabiánek
Sestavy
Surovčík – Lilling, Ševínský, Večerka – Penxa, Kaštánek (64. Holoubek), Horák, Hodouš (71. Šilhart) – Hranoš (64. Rus), Schánělec, Mokrovics
Na lavičce: Kolář, Stárek, Váňa, Tošnar
Trenér: Petr Janoušek
Stoppen – Křišťál (80. Slavíček), Bednár, Vepřek, F. Uriča – J. Spáčil, Langer – Israel (61. Amasi), Mikulenka (80. Fabiánek), Šíp (61. Hadaš) – Fiala (89. Grečmal)
Na lavičce: Koutný, Coufal
Trenér: Tomáš Janotka
Rozhodčí: Adámková – Líkař, Pfeifer • Stadion: Seifertova ulice • Diváci: 308

Komentář

Obě mužstva se musela obejít bez posil z ligových A-mužstev. Převaha byla takřka neustále na kopačkách Sigmy, ovšem mušku měli Hanáci značně vychýlenou a tak se dlouho v opatrně vedeném zápase čekalo na první šanci. Ve 28. minutě si Mikulenka připravil míč na velkém vápně na levačku a jeho prudkou střelu k tyči vyrazil Surovčík na roh. 

Po něm přestřelil na zadní tyči zblízka Fiala. O pět minut později z brejku pálil z plného běhu prudce domácí Schánělec, ale Stoppena nepřekonal. Byla to jediná přímá střela Pražanů v celém zápase.

Krátce po přestávce získali hosté sedmý a již poslední roh, z něhož vzešla Spáčilova bomba z voleje do boční sítě. V dalších minutách domácí nepouštěli olomouckého soupeře tolik do zakončení, hrálo se jen uprostřed hřiště a vše změnilo až střídání na straně Hanáků po hodině hry. Nigerijec Moses Amasi byl na hřišti jen dvě minuty, když po sparťanské ztrátě míče a uvolnění přes dva hráče zakončil brejk efektní ranou o břevno a poslal míč za brankovou čáru.

Tentýž fotbalista navíc v 72. minutě připravil i gólovou pojistku, když se na levém křídle dostal přes Šilharta a jeho zpětnou přihrávku uklidil z otočky z prostoru mezi malým vápnem a penaltovou značkou Matěj Mikulenka. Souboj rezervních celků skončil zaslouženým vítězstvím toho olomouckého, který patnácté béčku Sparty odskočil v tabulce na rozdíl šesti bodů.