02.11.2023 | Petr Komárek | Aktuální zprávy

Od lídra divize do FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Kroměříž zná nového trenéra

Foto: cskub.cz
Bronislav Červenka se vrátil do Zlína, kde na lavičce účastníka FORTUNA:LIGY nahradil odvolaného Pavla Vrbu. O úroveň níž v Kroměříži za něj tak museli hledat náhradu. Našli ji ve Strání, které vede tabulku Divize E. Od hranic se Slovenskem se do Hanácké Slavie přesunul Martin Onda. Jeho asistenty se stali Martin Surynek a Tomáš Machálek.

Třiapadesátiletý Onda dříve působil ve Zlíně, Otrokovicích a Uherském Brodě. Se Stráním v této sezoně čtvrté nejvyšší soutěže vyhrál jedenáct z dosavadních třinácti zápasů. Celek z Uherskohradišťska aktuálně vede tabulku s čtyřbodovým náskokem na druhé Kozlovice.

Kroměříž pod Červenkou získala ve čtrnácti utkáních FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY čtrnáct bodů za čtyři výhry a dvě remízy. V tabulce nováčkovi nyní patří třináctá pozice s náskokem dvou bodů na čtrnáctý Varnsdorf i patnáctý Prostějov a tří bodů na poslední Spartu B. Naposledy Hanáci prohráli 1:3 v Chrudimi, jejich jediný gól vstřelil právě současný Ondův asistent Surynek.

Nového kroměřížského trenéra čeká ostrý start proti jednomu z favoritů F:NL. Se svými svěřenci vyzve od sobotních 14 hodin na domácí půdě Zbrojovku Brno.