03.11.2023 | Filip Lefenda | Ocenění hráč a trenér měsíce

Hráč a trenér měsíce: Říjnovými vítězi Kozel s Nádvorníkem

Foto: LFA
Pražská Dukla ztrácí z druhého místa na vedoucí Vyškov už jen jediný bod. Tahounem klubu z Julisky se stal v posledních kolech záložník David Kozel, jenž se trefil ve všech říjnových zápasech. Konstantní formu momentálně vykazují fotbalisté Táborska. Ti pod vedením trenéra Romana Nádvorníka nepoznali za celý říjen jediného přemožitele a postupně si v tabulce polepšili na aktuální třetí flek. Oba jmenovaní jsou čerstvými vítězi ankety Hráč a trenér měsíce.

Hráč měsíce: David Kozel (FK Dukla Praha)

Dukla získala během října devět z dvanácti možných bodů. A vděčí za ně především Davidu Kozlovi, jenž prožil v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY doslova snový měsíc. Vše začalo před kamerami České televize v Olomouci, kde Kozel rozhodl fantastickou trefou z přímého kopu duel proti rezervě Sigmy.

O necelý týden později Kozlův zásah na půdě Vlašimi body nepřinesl, Dukla prohrála 2:3. Jednadvacetiletému středopolaři ale nezvlhl střelecký prach ani po reprezentační přestávce. Další povedenou ranou zpoza šestnáctky vystřelil ve 13. kole „vojákům“ znovu výhru 1:0 – tentokrát proti Chrudimi.

A vítězný gól obstaral novopečený hráč měsíce rovněž v posledním říjnovém klání na hřišti Prostějova, kde Dukla zvítězila znovu nejtěsnějším možným rozdílem. Pod výhru 2:1 se Kozel podepsal poté, co si po dlouhém nákopu ve sprintu poradil tváří v tvář s gólmanem Krynským a zaznamenal už svou pátou branku v sezoně.

Trenér měsíce: Roman Nádvorník (FC SILON Táborsko)

Táborsko je v polovině sezony ve hře o postup do nejvyšší soutěže. Jihočeši neprohráli už čtyřikrát v řadě a okupují v současnosti třetí barážovou příčku. To vše pod vedením zkušeného padesátiletého trenéra Romana Nádvorníka, jenž převzal SILON během loňského září coby čtrnáctý tým FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. A mužstvo, které vedl už mezi lety 2013 a 2018, se pod jeho koučováním výrazně zvedlo.

Táborsko bylo v říjnu spolu s Varnsdorfem jedním ze dvou týmů, které nepoznaly hořkost porážky. Po bezbrankové remíze z Líšně si Nádvorníkovi svěřenci doma otevřeli střelnici proti rezervě Sigmy Olomouc. Hanákům postupně nasázeli šest kusů a zapsali svou nejvyšší výhru v sezoně.

Po reprezentační přestávce si Nádvorníkova družina zpříjemnila dalekou cestu do Opavy nejen nově polepeným autobusem, ale především dalšími třemi body. Ty vystřelil na horké půdě Slezanů Matoušek ve třetí minutě nastavení. Povedený měsíc pak zakončilo Táborsko domácí plichtou 1:1 s tabulkovým sousedem z Vlašimi.