03.11.2023 | Michal Luxa | Zápas

Nečas se proti Varnsdorfu dvakrát trefil, Příbrami to stačilo na bod

Foto: fkpribram.cz
Fotbalisté Příbrami remizovali v zápase 15. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY s Varnsdorfem 2:2. Domácí šli do vedení po brance Jakuba Nečase, ale po necelé půlhodině hry srovnal Samko. Nerozhodný stav vydržel do 67. minuty, kdy se Nečas prosadil podruhé v zápase. Bod pro hosty zařídil v závěru utkání Gembický.
10' Nečas
67' Nečas
27' Samko
87' Gembický
90+1' Matoušek
38' Samko
76' Kouřil
Sestavy
Melichar – Antwi, Dudl, Fišl, Hušbauer – Jahić – Dav. Krch (76. Vokřínek), F. Matoušek, Nečas, Nkwinga (59. Andronikou, 89. Anih) – Wágner (89. Jandera)
Na lavičce: Babka, Brabec, Biricz
Trenér: Karel Krejčí
Vaňák – Hodek (79. Podzimek), Kosař, Kouřil, Kubista – Osaghae, Rudnytskyy (70. Omon) – Samko (70. Gembický), Stránský (90+4. Dufek), Švanda – Zálešák
Na lavičce: Pešl, Michal
Trenér: Miroslav Holeňák
Rozhodčí: Trska – Černoevič, Líkař – Rouček • Stadion: Stadion Na Litavce • Diváci: 565

Komentář

Do utkání lépe vstoupili domácí, kteří už v desáté minutě odskočili do vedení. Po zisku míče se ve vápně objevil Jakub Nečas, jehož pokus zamířil do horní poloviny branky. V sedmadvacáté minutě předvedli Severočeši pěknou kombinaci, na jejím konci se ocitl Denny Samko, jenž už se z malého vápna nemýlil. Chvíli před koncem poločasu předvedl parádní zákrok Melichar, jenž povedenou střelu vytěsnil na roh. 

Po hodině hry vznikl závar před brankou Vansdorfu. Andronikou sice překonal Vaňáka, kterého na brankové čáře zastoupil Kubista. O dvě minuty později mohli jít hosté do vedení, avšak Fišl z bezprostřední blízkosti minul. Psala se sedmašedesátá minuta, když druhou trefu v utkání zapsal Jakub Nečas. Domácí záložník se neukvapil a přízemní střelou zamířil ke vzdálenější tyči. 

V jednaosmdesáté minutě mohlo být o vítězi rozhodnuto. Hráč zápasu Nečas vysunul do brejku Andronikoua, který se řítil sám na Vaňáka, ovšem ve finále ho nepřekonal. O chvíli později vybídl ke skórování Hušbauer Wágnera, jehož pokus skončil jen kousek vedle zadní tyče. A tak přišel trest na druhé straně. 

Tři minuty před koncem normální hrací doby přišla přihrávka do vápna, odkud Dominik Gembický propálil Malichara. V šesté nastavené minutě mohl hlavou rozhodnout Jahič, avšak hostující brankář předvedl spektakulární zákrok na čáře, a tak si Příbram s Vansdorfem rozdělila po bodu.