04.11.2023 | Roman Zajíček | Zápas

Derby bez branek. Fotbalisté Líšně si rozdělili body s Vyškovem

Foto: mfkvyskov.cz
Fotbalisté Líšně v 15. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY remizovali s Vyškovem 0:0. Ve vyrovnaném utkání měli v první půli převahu hosté, po změně stran se role obrátily, branku ovšem diváci neviděli. Líšeň tak doma neprohrála už tři utkání v řadě, lídr soutěže z Vyškova venku neprohrál už čtyřikrát za sebou a minimálně do nedělního odpoledne se bude stále vyhřívat na čele tabulky.
bez branek
bez branek
59' Otrísal
88' Vintr
Sestavy
Vajner – Pašek, M. Jeřábek, Otrísal, Lutonský – Čermák – Polášek (80. Mionić), Matocha (63. Tauš), Machalík, Sokol (90+1. Mezera) – Vandas (63. Vlasák)
Na lavičce: Veselý, Jokovič, Aldin
Trenér: Petr Maléř
Stejskal – Ilko, F. Štěpánek, Ab. Sylla, Musa, Němeček (66. Souaré) – Bayo (66. Diallo), Mafwenta, Kanakimana (80. Vintr), Eneme (90+3. Lahodný) – Metsoko
Na lavičce: Borek, Červeň, Kamara
Trenér: Jan Kameník
Rozhodčí: Pechanec – Šimáček, Ježek • Stadion: Areál SK Líšeň • Diváci: 753

Komentář

Atraktivní šlágr kola mezi Líšní a Vyškovem začali lépe favorizovaní hosté. Už v 5. minutě zahrozil z pravé strany Metsoko, jehož střela šla těsně vedle Vajnerovy brány. Svěřenci Jana Kameníka i nadále přikládali pod kotel a byli lepším mužstvem, zahrávali pět rohů v krátkém časovém úseku, ale obraně Líšně dokázala odolat.

Zvládla i těžkou situaci, kdy už se soupeř radoval, ale pískal se těsný ofsajd. Marvani hru postupem času srovnávali a osmělili se zhruba za polovinou prvního poločasu. Nejprve po standardce těsně přestřelil bránu Matocha, v závěru půle pak hlavičkoval nebezpečně Sokol, leč kousek mimo Stejskalovy tyče. Do kabin se tak odcházelo za vyrovnaného stavu 0:0.

I ve druhém poločase se hrál poměrně nezáživný fotbal. Z letargie chtěl fanoušky probrat Golden Mafwenta, jenž byl v největší šanci zápasu. Jeho prudká pumelice nadělala Vajnerovi obrovské problémy. Nejprve sice střelu vyrazil, ale ta šla do tyče a na brankovou čáru. Brněnský brankář ale včas zareagoval. Následovaly zmatky v obraně Líšně, které málem potrestal Bienvenue Kanakimana. Vajner byl daleko z brány, hostující fotbalista ho chtěl prudkou střelou překonat, ale jeho rána šla příliš vysoko.

Hra se často kouskovala, neustále se ošetřovalo a vinou toho nemělo utkání potřebné tempo. V 81. minutě mohl přeci jen rozhodnout jeden z týmů. Byl to líšeňský středopolař Andrián Čermák, který dostal až příliš mnoho prostoru ve středu hřiště, zkusil svou obávanou levačkou zakončit na zadní tyč, ale pokus mu až tolik nesedl. Přízemní rána skončila kousek vedle Stejskalovy svatyně. Více se už v utkání nestalo, a duel tak dokráčel k zasloužené plichtě 0:0.